ZDRAVLJE I HRANA Ovo je 8 dobrih razloga zašto je dobro da jedete bundevu

Seme bundeve preporučuje se trudnicama, dojiljama, starim i osobama sa bolesnom jetrom, a svakodnevno treba da ga jedu i muškarci sa bolesnom prostatom. Gotovo nema masnoća, a pred vama je 8 razloga zašto treba da je jedete.

Za dobro zdravlje očiju

Šolja kuvane i ispasirane bundeve sadrži više od 200 procenata dnevne preporučene doze vitamina A, koji utiče povoljno na zdravlje očiju. Bundeve su bogate i karotenoidima koji ovom povrću daju karakterističnu boju, i korisnim beta-karotenom.

Pomažu pri mršavljenju

Bundeva je odličan izvor vlakana, a šolja iseckane bundeve sadrži samo 49 kalorija, pa ćete tako duže biti siti i pri tom održati dobru liniju.

Semenke bundeve dobre za zdravlje

Poput šargarepe i slatkog krompira, bundeve sadrže antioksidant beta-karoten, koji ima značajnu ulogu u prevenciji raka.

Štiti kožu

Antioksidanti koji neutrališu slobodne radikale i štite od raka, a koji se nalaze u bundevi, takođe deluju preventivno i na pojavu bora. Ne samo da ćete biti zdravi, vitki i siti, uz bundevu ćete biti i mladoliki.

VIRUS KORONA Laboratorija JUGOLAB radi testove na antitela, rezultat u roku od 24 sata

Semenke bundeve popravljaju raspoloženje

S obzirom da sadrže triptofan, sastojak koji podstiče proizvodnju serotonina, semenke budeve vam mogu popraviti raspoloženje.

Vraća energiju

Šolja kuvane bundeve ima više kalijuma od banane, pa će vam dobro doći nakon pojačane fizičke aktivnosti i napora.

Jačaju imunitet

Bundeva sadrži i zavidan nivo korisnog vitamina C. Jedna šolja kuvane bundeve ima više od 11 miligrama vitamina C, ili skoro 20 procenata preporučene dnevne doze.

Savremene Jugolab laboratorije otvorene na još dve lokacije u Inđiji i u  Novom Sadu - Bebac.com
(Visited 27 times, 1 visits today)