REAKCIJA PREMIJERKE Brnabić ponovo pohvalila Inđiju zbog stvari koje nema nijedna opština u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić je pre nekoliko nedelja pohvalila opštinu Inđija zbog male nezaposlenosti, a sada je isto učinila zbog toga šta lokalna samouprava čini u pogledu rada efikasnosti uprave i javnih preduzeća.

Od prvog aprila počelo je elektronsko prijavljivanje dece u vrtić. Prema rečima direktorke ustanove Jelene Kresoje za samo četiri dana stiglo je 144 prijave, što je skoro 40% od ukupnih prijava, što predstavlja najbolji rezultat od svih gradova i opština koje omogućavaju prijavu elektronskim putem.

OLAKŠANJE ZA RODITELJE Inđija prva opština u Srbiji koja je uvela elektronski upis dece u vrtić

Predsednik opštine Vladimir Gak zadovoljan je rezultatim jer je roditeljima sada dosta lakše da konkurišu za mesto u vrtiću.

Zaista želimo da unapredimo bilo koji segment života, počevši od tih najsitnijih stvari. Jedina smo opština koja i uverenje o prebivalištu dobija elektronskim putem jer imamo dobru komunikaciju sa policijskom stanicom. Roditelji uopšte ne moraju da se pojave u objektu, što je značajna stvar za sve roditelja“, kaže Gak, i dodaje da je zbog rezultata na svim poljima dobio pohvale od premijerke Ane Brnabić.

Gak: Od naredne godine besplatan vrtić za sve

Uz elektronski upis u vrtić, javna preduzeća u opštini počela su da dostavljaju račune putem emaila, a iz nedelje u nedelju građani prihvataju ovu novinu u poslovanju.

Da pdosetimo, krajem prošle godine opština Inđija prva je u Srbiji uvela POS terminale, kojim je građanima omogućeno da razne takse plaćaju elektronskim putem.

(Visited 928 times, 1 visits today)