PREDIVNA VEST Kako je jedna opštinska odluka iz korena promenila život dve porodice

176707703

Jedna od prvih inicijativa +Vladimira Gaka nakon preuzimanja funkcije predsednika opština bila je donošenje odluke o finansiranju pokušaja vantelesne oplodnje. Dve godine posle, sa radošću možemo da vas obavestimo da je ta odluka donela rezultate.

U nekoliko navrata prvi čovek inđijske opštine govorio je o tome da su svi projekti koji se realizuju uzaludni ako za nekoliko decenija niko ne bude mogao da ih koristi.

Prema njegovim rečima, demografska situacija u Inđiji se popravlja, na čega je od svega urađenog najponosniji.

Kada je reč o vantelesnoj oplodnji, imamo uspešnih pokušaja. Ja znam za dva nova Inđinčana, možda ih je i više sada. Zaista smo ponosni na te porodice što su uspele da dobiju jednu od najvećih bitaka, koja ih je verovatno mnogo mučila“, kaže Gak.

Gak: Od naredne godine besplatan vrtić za sve

Takođe, on je govorio i o naknadama za prvo i treće dete.

Jedna od mojih prvih odluka bila je da podignemo tu stimulaciju za prvo dete. Sa 16 hiljada podigli smo na 30, a sada je 50.  Isto smo uveli i za treće dete. Nećete naći nijednu opštinu koja daje toliko za prvo i treće dete, mimo države i pokrajine“, poručuje Gak, i dodaje:

Vladimir Gak

Mislim da Inđija zaista ima svetlu budućnost i perspektivu kada je u pitanju podmlađivanje stanovništva. Pre tri godine smo imali 112 dece na listi čekanja za vrtić, sada ih imamo 240. Hvala Bogu da dece imamo, i nek ih bude što više“, zaključio je on.

Odlukom  stvorene su mogućnosti da opština Inđija finansira vantelesnu oplodnju parovima do četvrtog pokušaja sa po 250 hiljada dinara.  Takođe, povećana je i starosna granica.

BONUS VIDEO:

(Visited 894 times, 1 visits today)