PONIŽAVANJE ŽENA Kritikovale su lokalnu vlast, pa dobile “naslovne strane” uz ogavne komentare

Poslednjih dana na FB stranici “Uživo na Flejsbuku” osvanule su dve fotografije koje na najprizmeniji način vređaju žene. Naime, na ovoj stranici objavljene su fotografije jedne bake i lokalne odbornice, koje su u prošlosti kritikovale određene poteze lokalne vlasti.

International Day for the Elimination of Violence Against Women - NewsDa li kompletna opštinska vlast stoji iza ovoga? Verovatno da ne.

U pitanju su pojedinci. Ali ono šta mogu jeste da se javno ograde od ovakvih poruka kojima se vređa dostojanstvo dve žene. Koliko je ovo neprimereno govori i podatak da su pojedinici članovi vladajuće većina pružili podršku Dunji.

Prvo je objavljena fotografija bake koja je protestovala zbog problema sa prelazom kod nadvožnjaka. I nije sporno objaviti tu fotografiju na kojoj je ona sa lokalnim odbornikom.

Ali pročitajte sam tekst koji prati tu fotografiju. U ovakav kontekst staviti baku od 90+ godina može samo neko bez morala i trunde stida. Ova fotografija izazvala je gađenje kod mnogih ljudi, što se može videti i u komentaru.

Druga objavljena fotografija je odbornice Dunje Orlović, koju je ona objavila na svom privatnom profilu, koji nema nikakve veze sa političkim delovanjem. Ovo je čist primer seksizma i o tome se u poslednje vreme mnogo govori kao o vidu nasilja.Inače, Dunja Orlović je najaktivnija odbornica u Skupštini opštine, koja je postavila više od 30 odborničkih pitanja u ime građana.

Postoje indicije da se iza ovih objava krije nekoliko osoba, a pojedini zauzimaju visoke pozicije na političkoj sceni i predstavnici su građana.

Ovako nešto je nedopustivo, i reakcija Opštine Inđija i svih drugih političkih aktera, ako je i bude bilo, pokazaće da li oni podržavaju ponižavanje žena u 21. veku ili su jasni protivnici toga.

(Visited 1,988 times, 1 visits today)