Pad nezaposlenosti u Inđiji

Ritam Inđije portal grada Indjije indjija opstina indjija

Na teritoriji opštine Inđija, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, zabeležena su 1922 nezaposlena lica ili 4,57 odsto, što predstavlja veoma nisku stopu nezaposlenosti imajući u obzir republički prosek.
Posle više od pet godina stagnacije oživela privredna aktivnost rezultirala je otvaranjem više od 700 radnih mesta u proteklih godinu dana.

Proteke godine najveća kompanija u Inđiji IGB Automotive otvorila novu proizvodnu halu u kojoj je posao našlo 600 radnika, Grundfos je proširio kapacitete zaposlivši oko 50 radnika dok je prošle godine opet otvorena Ciglana.
Ono što posebno ohrabruje jeste podatak da skoro sve postojeće kompanije šire svoje proizvodne kapacitete i zapošljavaju radnu snagu.
Građevinski radovi u severoistočnoj radnoj zoni gde dve kompanije grade svoja postrojenja pokazatej je će se trend smanjivanja nezaposlenosti nastaviti. Završetak se očekuje sledeće godine kada će mogućnost da se zaposli imati oko 200 ljudi.
Svi parametri pokazuju da je Inđija krenula u snažni ekonomski razvoj što će nesumnjivo uticati na poboljšanje životnog standarda.

Preuzeto sa: sremskevesti.rs

(Visited 239 times, 1 visits today)