JUGOLAB POKLANJA 15.novembra besplatna provera šećera u krvi


U cilju prevencije i ranog otkrivanja dijabetesa, Jugolab laboratorije će u ponedeljak 15. novembra, a povodom Svetskog dana dijabetesa, koji se u svetu obeležava 14. novembra, vršiti besplatnu proveru šećera u krvi. Provera će biti rađena u svim našim laboratorijama.

Laboratorije | Jugolab

 Razlog zašto se već nekoliko godina opredeljujemo za sprovođenje ove akcije je taj što želimo da damo doprinos u sprečavanju negativnih posledica, koje dijabetes može da ostavi po zdravlje pojedinca ukoliko se ne otkrije na vreme.

 Dijabetes je poznat kao „tihi ubica“ i spada u peti po redu uzročnik smrtnosti. Razlog tako velike smrtnosti je taj što dugo ostane neprimetan, te se bolest progresivno razvija, praveći nenadoknadive štete. Zato je važno svake godine raditi proveru šećera u krvi, jer ako dijabetes otkrijemo na vreme i uz primenu adekvatne terapije, možemo značajno da smanjimo njegovo negativno dejstvo na organizam i da bolest održavamo pod kontrolom.
.

Za Svetski dan borbe protiv dijabetesa odabran je 14. novembar, zato što je na taj dan rođen naučnik i lekar koji je pomogao otkriću insulina, zbog čega je i dobio Nobelovu nagradu. Njegovo ime je Frederik Banting.

 Odazovite se našoj akciji i dođite u ponedeljak 15. novembra u lokalnu Jugolab laboratoriju za besplatnu proveru šećera u krvi. Nije potrebno zakazivanje, dovoljno je samo da dođete.
.

 Vašu najbližu Jugolab laboratoriju potražite na https://www.jugolab.rs/kontakt See less

(Visited 2 times, 1 visits today)