Jovana Janković pobednica plivanja za Časni krst u Inđiji

Pred oko 400 sugrađana po veoma hladnom vremenu i u ledenoj vodi jarkovačkog jezera organizovano je prvi put u istoriji Inđije plivanje za Časni krst, do kojeg je prva došla Jovana Janković, mlada rukometašica iz Inđije. Hrabro srce mlade Inđinčanke izdržalo je sve izazove koje sa sobom nosi plivanje u ledenoj vodi a njen podvig ostaće zapamćen u istoriji naše opštine kao prva devojka koja je došla do Časnog krsta.

Skup plivača je bio na svetoj liturgiji u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Ljukovu, gde je posle završene liturgije osvećena Bogojavljenska voda. Zatim se događaj premestio na obale jarkovačkog jezera gde je bila organizovana litija i osvećenje vode. Zatim, na znak sudije plivači su započeli trku za krst u jezeru, do kojeg je prva došla Jovana Janković.

Imajući u vidu da je vreme bilo izuzetno hladno i da je jezero bilo zaleđeno jutro pred plivanje, svi učesnici su zaslužili epitet pobednika. Važno je napomenuti da se ovaj događaj prvi put organizuje u opštini Inđija. Samim tim privukao je veliki broj sugrađana koji su došli da podrže hrabre plivače koji su zasluženo pozdravljeni gromoglasnim aplauzima od strane prisutnih.

Organizator plivanja za Časni krst je Srpska pravoslavna crkvena Opština Ljukovo a pod pokroviteljstvom Opštine Inđija. Veliku pomoć u organizaciji pružio je Dom zdravlja, ustanova “Sportski centar”, JKP “Komunalac”, JKP “Vodovod i kanalizacija” i policijska stanica u Inđiji.

Takođe, svoj doprinos su dali i brojni sponzori koji su nesebično podržali Bogojavljenski događaj: mesara „Sremac“, građare „Gavrilović“ i „Šovljanski”, firme „L&A MiniPani“, „BM Union“, „Metal-IN Zelić“, „Fino i friško“, fotografska radnja „Balkan ekspres“, učenički parlament Gimnazije, kao i brojni pojedinci koji su samoinicijativno želeli da učestvuju i pomognu u organizaciji događaja.

Obzirom da je ovo prvi put da se organizuje plivanje za Časni krst, pomenućemo sve učesnike koji zaslužuju sve čestitke: Jovana Janković, Stevan Kesić, Slobodan Bursać, Dalibor Smrzlić, Vladimir Alfirović, Slobodan Marković, Marko Marković, Milan Pavlović, Nemanja Milojević, Jordan Radulović, Milan Bobić, Petar Đurić, Đorđe Lukić, Stefan Jelić, Nikola Radić, Aleksandar Bodrožić, Dragan Surla, Goran Lemaić, Srđan Pajić, Pavle Raičković, Slobodan Vasić i Ilija Krtinić.

Preuzeto sa: sremskevesti.rs

(Visited 399 times, 1 visits today)