Inđijski vodovod stigao i u Čortanovce, cena priključka minimalna

vodovod

Izgradnja vodovodne mreže duge oko sedam i po kilometara završena je u Čortanovcima i pitanje je dana kada će voda u domaćinstvima poteći iz gradskog vodovoda, o kojem brine JKP „Vodovod i kanalizacija” u Inđiji. Ovim će se sva mesta u opštini Inđija snabdevati iz gradskog vodovoda, pa Čortanovci neće više biti izuzetak.

U toku je ugovaranje priključaka sa žiteljima Čortanovcima, pošto je investicija sasvim završena, kaže direktor JKP „Vodovod i kanalizacija” Dragoljub Trifunović.

Kako navodi, cena priključka je oko 50.000 dinara, uz mogućnost da se plati na 10 do 12 rata.

Prema njegovim rečima, voda će biti u slavinama odmah po potpisivanju ugovora. U Čortanovcima je 875 domaćinstava i do sada je oko 60 odsto porodica zainteresovano da se snabdeva vodom iz gradskog vodovoda.

Anketa preduzeća „Vodovod i kanalizacija” je pokazala i da ima između 16 i 17 odsto porodica koje ne želi da imaju priključak, verovatno što imaju svoje bunare, dok je oko 25 odsto kuća zaključano, pa će radnici preduzeća morati više puta da odlazi na adrese, kako bi domaćine obavestili o novoj mogućnosti snabdevanja vodom.

Direktor Trifunović ističe da je cena priključka minimalna, jer je preduzeće u obračun uzelo samo troškove koje je imalo za materijal, a nije obračunalo svoje usluge.

Spremni smo da izađemo u susret žiteljima Čortanovaca i tako što ćemo organizovati potpisivanje ugovora za priključak, da ne bi morali da dolaze u Inđiju, kazao je direktor Trifunović.

Izgradnja vodovodne mreže počela je u martu 2015. godine u dve faze.

Novac su obezbedili Pokrajinski sekretarijat za privredu, vodoprivredu i šumarstvo i Uprava za kapitalne investicije AP Vojvodine.

Proteklih meseci intenzivno se radilo na postavljanju i dezinfekciji poveznih cevovoda koji nikad nisu upotrebljavani, a nakon urađenih analiza, stekli su se sve uslovi za priključenje i eksploataciju vode.

Preuzeto sa: dnevnik.rs

(Visited 1,028 times, 1 visits today)