INĐIJA GUBI MILIONE Gak: Mnogi ujedi pasa su lažni, imamo problem sa organizovanom kriminalnom grupom

Kada se pogledaju zvanični podaci o isplaćenoj naknadi štete za ujede pasa, ispada da Inđijom svakodnevno idu čopori napuštenih pasa koji svakoga dana napadnu nekog. No, zapravo postoji osnovana sumnja da se radi o dobro osmišljenoj mreži koja za cilj ima isisavanje novca iz budžeta opštine. To je ukratko epilog rasprava sa sednice lokalnog parlamenta između vlasti i opozicije.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da prosto nemoguće da u Inđiji svakoga dana nekog ujede pas.

Mi nemamo mehanizme da se izborimo sa ovim. Neke stvari smo prijavili tužilaštvu i policiji. Očekujemo da vidimo šta se događa. Nije ovo opština gde napušteni pas svakodnevno ujeda po nekoliko ljudi. To nije normalno. I svako će reći da to nije tako, pa i opozicija. Ovde očigledno imamo dobro organizovanu kriminalnu grupu koja na ovaj način izvlači pare iz budžeta. Imamo slučaj gde je jedan novi advokat prvog radnog dana imao pet slučajeva ujeda iz jedne kuće. Hoćete mi reći da je pas ušao dok su svi spavali i izujedao ih? Mi to znamo, ali ne možemo da reagujemo. To nek ispitaju nadležni organi zaduženi za to – objasnio je Gak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Na ime naknade štete za ujede pasa, JKP Komunalac Inđija i Opština Inđija u prošloj godini su isplatili nešto više od čak 30.000.000 dinara. Ove godine, Komunalac je sa predviđena sredstva isplatio zaključno sa 31. avgustom, i bio je prinuđen da od lokalne samouprave zatraži još 8 miliona dinara ne bi li nastavio nesmetano da funkcioniše.

izvor: Direktno.rs

(Visited 201 times, 1 visits today)