GROM IZ VEDRA NEBA Vlada Srbije odlučila: Beška će biti opština, Ljukovo deo Rume, Golubinci i Krušedol pod inđijskim nebom

Vlada Srbije donele je odluku kojom će prvog dana 2019. godine Beška postati samostalna opština.Već nekoliko godina šuška se da mnogi žele da Beška bude nezavisna od Inđije, a novi plan Vlade Srbije o raspodeli teritorija u Srbiji im ostvaruje tu želju.

Cilj Vlade Srbije u 2019. godini je potpuna decentralizacija i prenošenje vlasti na što manje jedinica. Beška kao jedno od najvećih sela u Srbiji apsolutno zaslužuje da bude opština, a Beščani da konačno mogu da raspolažu svojim novcem i da sami donose odluke u šta će se ulagati“, rekao je Dragan Tadić, sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Takođe, još dve stvari u strategiji „Decentralizacija Srbije“ tiču se Inđije. Prva je da će selo Ljukovo biti deo rumske opštine, dok će pod okriljem inđijske biti Golubinci i Krušedol.

Stategija je donesena prošle nedelje, a 16. aprila premijerka Srbije Ana Brnabić zvanično objaviti ovaj veliki projekat.

Aprililili

(Visited 7,545 times, 1 visits today)