GRAĐANI ZABRINUTI Nekadašnji pružni prelaz u očajnom stanju, najugroženiji pešaci

Građani Inđije koji žive preko pruge zabrinuti su za svoju bezbednost jer je nekadašnji pružni prelaz, u katastrofalnom stanju. To je jedini put ka tom delu grada, jer je prelaz kod nekadašnje Panonije zatvoren zbog izgradnje podvožnjaka.

foto: Inđijativa

Građani kažu da je taj prelaz bio nebezbedan i pre početka radova, a kamoli sada kada je frekvencija vozila duplo veća nego pre.

Tu ni pre radova nije postojao deo za pešake uvek je bilo opasnosti jednostavno navikneš da tu moraš da paziš i pomiriš se sa tim da to niko neće rešiti jer ih baš briga. Svaki dan prolazim tuda i samo gledam da li će me neko udariti“, kaže Nataša Katić.

foto: Inđijativa

Ova tema pokrenuta je pre nekoliko nedelja na društvenim mrežama, ali od tada ništa vidljivo nije urađeno na rešenju ovog problema. Jedan od građana poziva nadležne da to učine.

I oni prolaze tuda , njihov je posao da nađu kompromis i to srede, a ne da čekaju da raja poludi dok kida vozila preko prelaza , pešacima je tek muka , kao šlag na torti..Ali kao i do sad nadležnima nije briga“, poručuje Zoran Bulić.

foto: Inđijativa

U pitanju je magistralni put, nad kojim ingerencije nema Opština Inđija. S obzirom na dinamiku radova, podvožnjak kod Panonije neće biti završen do proleća. To znači da će prelaz kod stadiona tokom zime biti jedina saobraćajna veza sa tim delom grada.

foto: inđijativa

Dnevno ovom trasom prođe na stotine vozila i pešaka, te postoji javni interes da se prelaz što pre uredi i obezbedi. Ako neko ne daj Bože nastrada, posle će biti kasno“, zaključuje Strahinja Jovanović, aktivista Inđijative.

izvor: inđijativa

(Visited 419 times, 1 visits today)