FUDBALSKI BISER Upoznajte Mihajla Banjca, momka pred kojim je velika karijera

Kada se u našem narodu kaže:„iver ne pada daleko od klade” uglavnom se misli na sve nastranosti koje nasledimo od naših roditelja.Ovaj put, u priči je konotacija sasvim suprotna, a radi se o našem fudbaleru Mihajlu Banjcu, koji, po uzoru na svog oca, krupnim koracima gradi svoju fudbalsku karijeru.


Svoje prve fudbalske korake je pravio i dok nije fizičke mogao da napravi, jer mu je prva reč koju je rekao bila „lopta”, a ubrzo nakon toga i u svojoj ulici se upisao u školu koju su mnogi Inđinčani pohađali; „Sipi-Lejka”.

Iako su svi nadaleko čuli za Bojana Banjca, sigurno najvećeg igrača ikada kojeg je naša Inđija dala, Mihajlo je svoje lekcije; životne i fudbalske upijao najviše od svoga dede, koji je već imao iskustva da iznedri nekog sebi bliskog u igri zvanoj fudbal i kojem Mihajlo i dan danas posvećuje golove. Nešto poput Lionela Mesija, koji sličnu priču ima sa svojom bakom.

Prošao je omladinske škole FK „Inđije” gde je bio i kapiten i u čijem je dresu odigrao svoju prvu zvaničnu profesionalnu utakmicu. Kako kaže za taj klub ga vezuju najlepše uspomene i nije mu bilo lako da ga napusti ali ipak i u TSC-u, za koji danas nastupa ima jak osećaj pripadnosti što mu predstavlja izuzetno olakšanje.

Nastupao je i za omladinske reprezentativne selekcije za šta tvrdi da je izuzetan osećaj i čast nositi dres reprezentacije. Veruje da svoje dečije snove još ne živi, ali da im je sve bliži.

Nema idola, već samo primere od kojih treba učiti, a očevo fudbalsko nasleđe i ljubav prema fudbalu mu služe kao posebna motivacija. Formula za uspeh mu je rad, što poručuje mlađima koji žele da pođu njegovim putem, a po njegovim rečima ključno je lično poređenje sa našim habitusom iz prošlosti i želja da u budućnosti budemo bolji od ovoga što smo danas. Iako je tempo neviđeno veći zbog korone, on stiže i da svoje vreme odvoji za najbliže.

Ovo nije novinarski hvalospev, koji stavlja dodatni pritisak na onog o kome pišemo, već čista promocija kako radom i voljom možemo da stvorimo lepu sliku o nama u našoj zajednici. I poslednje ali ne i manje važno:„igraj fudbal i budi srećan”.

(Visited 615 times, 1 visits today)