ČIŠĆENJE Stigao novi kamion kiper za potrebe JKP „Komunalac“

Opština Inđija nastavlja sa obnovom mehanizacije javnih preduzeća. Danas je stigao kamion kiper koji će biti predat na korišćenje javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“ za potrebe zimske službe, čišćenje deponija i odvođenje kabastog smeća.

Da bi „Komunalac“ izvršio sve ono što je mu je zakonskim ovlašćenjem preneto, neophodno ga je opremiti odgovarajućom mehanizacijom, rekao je u izjavi za medije Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija. „Opština je dužna kao osnivač da što bolje opremi svoje preduzeće i da izvršava svoje zakonom predviđene obaveze. „Komunalcu“ će ovom nabavkom daleko lakše biti da obavlja svoj posao i narednu zimu dočekaćemo daleko spremniji za sve izazove“.

U poslednjih 7 meseci javno preduzeće je uložilo oko 100 hiljada evra za opremanje mehanizacije koja je zatečena u katastrofalnom stanju. Pre nekoliko dana stigao je i „fekalac“, tako da je „Komunalac“ danas u daleko boljoj situaciji nego pre nepune dve godine.

Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija

„Opština nam kupuje nove a mi polovne mašine u skladu sa našim mogućnostima, i to je dobar način da odgovorimo na sve zahteve građana koje prijave problem, da li preko Sistema 48 ili nas direktno kontaktiraju“, rekao je Dušan Lemaić, direktor ovog javnog preduzeća.

Novi kamion kiper ima pogon na sva četiri točka, ralicu i posipač za so.

Da podsetimo, novo rukovodstvo zateklo je mehanizaciju koja se nije godinama obnavljala i čija je starost dostizala preko 30 godina. Kvarovi i nemogućnost da se odgovori na sve potrebe građana bila je svakodnevnica. Srećom, to je sada ružna prošlost naše opštine.

Izvor: indjija.net

(Visited 310 times, 1 visits today)