ČEKAJUĆI SKUPŠTINU Živanović u januaru najavio da će biti opozicija, da li će ostati dosledan svojim rečima?

Do formiranje novog saziva lokalne Skupštine ostalo je nešto manje od tri nedelje. Na izborima održanim 21. juna Srpska napredna stranka ostvarila je ubedljivu pobedu.

DOKTORKA NOSILAC LISTE Osnovana grupa građana "Inđija i ti ...Sa 25 odbornika u lokalnom parlamentu, Naprednjaci mogu samo da formiraju većinu, za koju je potrebno 19. Pored njih, u Skupštini će biti odbornici još četiri liste.

Jedina neodoumica u vezi prve sednice novog saziva jeste to da li će aktuelno rukovodstvo opštine podeliti odgovornost sa nekim.

Pored SRS, koja je podržavala većinu u Inđiji i tokom prošlo saziva, najviše šanse da bude deo većina daju se grupi građana Inđijaiti, koju je na izborima predvodila Milica Kalinić. Međutim, neformalni lider ove liste bio je Živan Živanović, član LSV-a.

Živanović: Lokalnoj vlasti treba neko da ukazuje na probleme ...

Upravo je on jedan od kandidata za jednu od visokih funkcija u opštini. Kako navode izvori našeg portala, Živanovića svi vide na mestu zamenika predsednika Skupštine.

Međutim, ako je sudeći po njegovim rečima iz februara ove godine, on to sigurno neće biti. Na osnivačkoj Skupštini te grupe građana, on je nedvosmisleno najavio da će biti opozicija. Uostalom, i sami pogledajte šta je on rekao.

Da li će Živanović ostati dosledan svojim rečima ili ne, saznaćemo 21. avgusta.

(Visited 572 times, 1 visits today)