Inđija partner u projektu koji treba da integriše osobe sa invaliditetom u sport

Projekat „Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired“ predstavljen je u Skupštinskoj sali opštine Inđija, a za cilj ima povećanje učešća osoba sa invaliditetom u sportskim aktivnostima u pograničnom području između Srbije i Bosne i Hercegovine.

foto: indjija.net

U okviru projekta biće nabavljena sportska oprema i povećani institucionalni kapaciteti. Uz to, parasport će biti još više promovisan putem raznih edukacija i tribina.

Opština Inđija je partner u ovom projektu, a prvi čovek inđijske lokalne samouprave Vladimir Gak ističe da je prezadovoljan jer je Inđija dobila poverenje pokrajinskog sekretarijata.

Što se tiče tehničkih stvari, ispunili smo očekivanja. Drago nam je da smo mi odabrani da budemo nosioci ovog projekta. Imamo odličnu saranju sa pokrajinskim sekretarijatom za sport.  Zadovoljstvo mi je zbog naših sugrađana na koji se ovaj projekat odnosi. On će imati  veliki društveni značaj za sve. Ovo će značiti za inđijsku decu. Ojačaće njihovu psihičku snagu, kao i samu volju za bavljenje sportom, i iskreno se nadam se će ovaj projekat iznedriti nekog reprezentativca u parasportu, objašnjava Gak.

Sredstvа nаmenjenа zа reаlizаciju projektа iznose 263.914 evrа а nаjveći deo, tаčnije 224.327 evrа, obezbedilа je Evropskа unijа. Projekаt će se reаlizovаti do mаrtа nаredne godine.

(Visited 163 times, 1 visits today)