POSLE 45 GODINA Uklanja se spomenik Podunavskom odredu, na tom mestu biće bista čuvenom četničkom vojvodi

Skupština opštine Inđije većinom glasova usvojila je predlog odluke kojom se uklanja spomenik Podunavskom partizanskom odredu koji je postavljen 1. aprila 1975. godine.

Inđija | Srbija - Gradovi

U obrazloženju odluke navodi se da taj spomenik izaziva ideološke podele u društvu, i da mnogi građani traže da taj spomenik budu uklonjen.

GROM IZ VEDRA NEBA Vlada Srbije odlučila: Beška će biti opština, Ljukovo deo Rume, Golubinci i Krušedol pod inđijskim nebom

Kako se navodi u odluci, spomenik će biti predat Jugoslovenskom muzeju u Beogradu kao eksponat koji simobolizuje jedan period Inđije tokom i posle Drugog svetskog rada.

Kako naš portal saznaje, na tom mestu biće izgrađena bista čuvenog četničkog vojvode Vojislava Tankosića, a odluka o tome biće doneta na sledećoj sednici Skupštine.

Vojvoda Tankosić jedna je od ličnosti oko koje se vrti najpopularnija srpska serija – Senke nad Balkanom.

On je čin vojvode dobio 1. aprila 1913. godine.

Vojislav Tankosić outside Isa Boletini's house Stock Photo ...

Spomenik Podunavskom partizanskom odredu koji se nalazi u parku u centru Inđije postavljen je 1.aprila 1975. godine. Predstvalja stilizovanu figuru partizana visine 3.50 m na postamentu visine 1.50 m.

Figura i postament su izliveni iz jednog dela kako bi se dobio vizuelni utisak da je ovaj sremski partizan iznikao iz zemlje čiji je sastavni deo.

I da, srećan 1. april svima koji slave.

(Visited 4,576 times, 1 visits today)