Vještica: Šta su radili kontrolori i delegati, zašto su nam dopustili da igramo sa više igračica?

Milan Vještica, trener Železničara ističe da klub nije namerno napravio propust i licencirao više igračica od dozvoljenog.
Igrao je Železničar sa šest, pa i sedam licenciranih igračica na dvojnu registraciju i to na nekoliko mečeva ženske Super lige.

Samim tim je i regularnost takmičenja doveo u pitanje, jer je po Pravilniku dozvoljeno jednom klubu da ima samo pet rukometašica koje igraju na dvojnu registraciju.

Trener tima iz Inđije, Milan Vještica ostao je zatečen posle teksta u „Sportskom žurnalu” i kako ističe nije mu jasno kako je uopšte moglo da dođe do takvog propusta.

– Ne znam šta se dešava, ali znam da klub sigurno nije namerno napravio propust. Mogu da tvrdim da je greška samo tehničke prirode – rekao je Vještica.

Kako ste uspeli da registrujete sedam igračica na dvojnu?

– Klub prvo podnosi zahtev Osnovnom registracionom centru, što je u ovom slučaju Beška. Posle toga se sve šalje u RS Vojvodine, oni odobravaju i sve prosleđuju licu zaduženom za licenciranje igračica, a potom pečat stavlja direktor lige, Vlada Jovanović.

Regularno ste igrali mečeve, dok kontrolor Miroslav Janković 28. januara u Jagodini nije uočio nepravilnost?

– Da, jer nismo ni znali da kršimo Pravilnik. Kontrolor je tada rekao da imamo šest igračica na dvojnu registraciju i da ne možemo da igramo tako. Mene je pozvao naš sekretar u prostoriju u kojoj se sastavlja protokol i rekao mi da ne mogu svih šest da igraju. Odlučio sam da jedna ostane na tribinama, izvinio se Mirjani Đorđević što neće igrati. To je bilo sve, utakmicu smo odigrali i sve je bilo regularno.

Nije Vam bilo čudno što niko pre nije reagovao?

– Nije, jer ako smo mi već napravili grešku, koja ponavljam, nije namerna, šta su radili kontrolori i delegati na tim mečevima. Zašto su nam dopustili da igramo sa više igračica? I ne znam kako je uopšte moglo da dođe do toga da licenciramo više rukometašica od dozvoljenog kad postoje tri provere.

Kako su Mirjana Đorđević i Aleksandra Makulović nestale sa spiska licenciranih igračica?

– Ne znam i mislim da to nije pitanje za klub, jer mi sigurno nismo mogli da izbrišemo nikoga.

Na kraju je Vještica dodao:

– Vidim da sad neki pričaju da treba bodovi da nam se oduzmu, da budemo izbačeni iz takmičenja, ali mislim da to nije u redu. Najpre, nismo namerno napravili grešku, a drugo postoji rubrika „primedba” koju niko posle utakmice nije popunio.

Preuzeto sa: zurnal.rs

(Visited 40 times, 1 visits today)