VEROVALI ILI NE Najveće naselje nema nijedan park, Inđijativa predlaže formiranje novog na ovoj lokaciji (FOTO)

Srpski kraj je najveće naselje u Inđiji, koje je ujedno i jedno od najuređenijih. Verovali ili ne, ali ono što ovo naselje izdvaja od ostalih jeste to što u njemu ne postoji nijedan park.

Idealno mesto za novi parkić

Aktivisti Inđijative su u akciji obilaska svih naselje, prvog dana obišli Srpski kraj. Ono što im je najviše zapalo za oko jeste to da ne postoji nijedna uređena zelena površina kao što je npr. Park Kraljice Marije ili park u ulici Laze Kostića.

BICIKLOM OBIŠLI 29 ULICA Aktivisti u jednom kvartu zabeležili 46 problema, razgovarali sa građanima o idejama sa bolju zajednicu

Prema rečima aktiviste Saše Radoševića, to udruženje će nadležnim podneti inicijativu da se na zelenoj površini uz vrtić formira novi park, sa sve klupama, dečijim mobilijarom i javnom rasvetom.

S obzirom na to da živim u ovom kraju, mnoge komšije su mi se žalile na nedostatak parka u čitavom naselju. Čini mi se da to najviše pogađa roditelje, koji nemaju gde da prošetaju svoju decu i ostave ih da se igraju. Površina kod vrtića je idealna za tako nešto“, kaže on.

Radošević ističe da će to udruženje u narednim danima podneti inicijativu nadležnima.

Nadamo se da će je prihvatiti. To ne košta mnogo, a značiće mnogo svim sugrađanima. Nema lepšeg mesta da provedete slobodno vreme nego što je parkić sa mnogo zelenila “, zaključuje Radošević.

.

(Visited 832 times, 1 visits today)