VELIKI INTERVJU “2018. je bila teška i uspešna, naredna godina će biti istorijska”

Opština Inđija ponovo je atraktivna za investitore poručio je prvi čovek opštine Vladimir Gak u novogodišnjem intervjuu za portal Pazovaindjijavesti i naglasio da je u prethodne dve i po godine potpisano devet ugovora sa novim investitorima.

Najveće benefite građani će imati iduće godine kada će biti otvoreno nekoliko stotina novih radnih mesta.

Predsednik Gak je sumirajući rezultate ocenio 2018. godinu kao tešku, a kako ističe lokalna samouprava je pored tekućih poslova i ulaganja morala da vraća zatečena dugovanja.

Sa druge strane prvi čovek opštine ne krije optimizam i najavljuje nekoliko kapitalnih infrastrukturnih projekata u 2019. godini.

“Da li smo zadovoljni-sa jedne strane gledano jesmo, jer je bilo dosta problema koje smo uspeli da rešimo. Sa druge strane, nisam u potpunosti zadovoljan kapitalnim projektima koje smo planirali i koji definitivno će biti urađeni naredne godine Uspeli smo da rehabilitujemo putnu infrastrukturu u ulicama u kojima je situacija bila loša” kaže predsednik i dodaje:

“Ulagali smo u školske objekte i vrtiće, obnovili mehanizaciju koja je bila stara i više od 30 godina u javnim preduzećima, uradili najveći deo kanalizacije u Beški i započeli radove na izgradnji poveznog cevovoda Inđija Beška, kako bi poboljšali vodosnabdevanje”

Povećana su davanja iz budžeta za razne grupe stanovnišva.

“Povećali smo davanja iz budžeta, od studentskih stipendija preko novčane pomoći za prvorođeno dete. Agrarni budžet za poljoprivrednike je bio veći za 4 miliona dinara (28 miliona dinara za 2018. godinu), a značajno veća sredstva smo obezbedili i za sportske klubove i istaknute pojedince”

Prema rečima prvog čoveka opštine prioritet je bio vraćanje dugova.

“Ove godine smo uspeli da vratimo dug u iznosu od oko šest miliona evra, a preostao je dug u iznosu od oko dve milijarde dinara koji opterećuje budžet i koji ćemo morati da vraćamo” kaže predsednik.

On se zahvaljuje pokrajinskim i republičkim institucijama koje pomogle finansiranje određenih projekata ( uređenja industrijske zone).

“Samo dug Dom zdravlja koji je vraćen ove godine je iznosio 175 miliona dinara.  On ističe da su sa ovim sredstvima mogli uraditi novi vrtić, potpuno rekonstruisati gradsku pijacu i trg u Inđiji”

Više puta ste rekli da Inđiju naredne godine očekuju istorijski projekti kojima će se drastično poboljšati uslovi za život svih građana. Na koje projekte ste mislili?

“Kada je reč o 2019. godini uradićemo najveći projekat ikada, a reč je o asfaltiranju svih neasfaltiranih ulica u našoj opštini.  Radi se o 76 neasfaltiranih ulica ukupne dužine više od 40 kilometara.Rekonstruisaćemo gradsku pijacu i obezbediti najbolje uslove kako za pijačne prodavce tako i za naše građane. Takođe ćemo izgraditi potpuno novi vrtić koji će nakon završetka biti besplatan za sve naše mališane.”

Početkom naredne godine počinje rekonstrukcija trga kod Gimnazije.

“Naredne godine Inđija će dobiti najmoderniji trg u regionu sa velikom fontanom, klupama, javnom rasvetom i zelenilom. Gradsko jezgro izledaće potpuno drugačije, a inđinčani će dobiti trg kakav zaslužuje naš grad.Ovo su četiri glavna projekta uz niz manjih koje ćemo imati u svim naseljenim mestima naše opštine (trotoari i ambulanta u Novim Karlovcima , trotoari u centru Novog Slankamena, parking u Ljukovu, uređenje centra Krčedina i mnogi drugi)” rekao je predsednik Gak i istakao da inđijska sela očekuju brojni radovi.  

Preuzeto: Pazovaindjijavesti


(Visited 263 times, 1 visits today)