USPEŠAN APEL GRAĐANA Dunavska dobija novo zelenilo

JKP Komunalac posadiće na proleće nove sadnice u Dunavskoj ulici posle tri godine, kada je staro zelenilo povađeno zbog rekonstrukcije ulice.

Dunavska nekada

Akciju su pokrenuli građani ulice uz pomoć udruženja Inđijativa koje je na svojoj Fejsbuk stranici pisalo o nepostojanju zelenila u ovoj ulici.

Strahinja Rović, jedan od građana koji je u poslednje tri godine ukazivao na ovaj problem, ističe da je srećan što će ulica konačno dobiti zelenilo, ali ima i jednu zamerku.

-Pozdravljam odluku, ali uz jednu zamerku. To je po mom mišljenju moglo da se uradi mnogo ranije, ovako je tri godine otišlo u prazno. Da je posađeno na jesen 2016. godine, već bi sada mogli da uživamo u prelepoj prirodi u ulici. Naravno, tu je i važnost pitanja ekologije i zaštite životne sredine za sve građane, koja treba da budu prioritet svake vlasti, kaže Strahinja Rović.

Iz udruženja Inđijativa kažu da će uvek podržavati ovakve i slične akcije.

-Dunavska je jedna od mnogih ulica u Inđiji kojoj je potrebno ponovno ozelenjavanje kako visokim tako i niskim sadnicama. O estetskim benefitima neću ni govoriti jer svaki iole normalan čovek je svestan da je nešto prirodno lepše od betona i štrčećih kablova. A generalno Dunavska je na samoj tranzitnoj ruti kroz naš grad tako da je frekvencija saobraćaja povišena, samim tim i emisije štetnih gasova koje saobraćaj nosi sa sobom . Drvoredi bi ublažili te efekte i stvorili blago olakšanje stanovnicima ove ulice a i samog grada. Neka ovo malo duže čekanje  za rešavanje ovog problema bude opomena svima nama, ne bi li se izbegla nepotrebna čekanja i odugovlačenja oko realizacije zbog nedostatka “papirologije” , kaže Mladen Rajić, zaštitar životne sredine i član udruženja Inđijativa.

Izvor: Inđijativa

(Visited 225 times, 3 visits today)