USPEH SE CENI Sportistima uručene plakete za vrhunske rezultate, uz to dobili i finansijsku podršku

Opština Inđija nagradila je troje talentovanih inđijskih sportista za svoje uspehe koje su ostvarili ove godine na Evropskim prvenstvima u svojim disciplinama.

Vladimir Gak i Jovana Avramović

Miloš Malešević osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u atletici, dok su rukometašice Železničara Sofija Žak i Jovana Avramović ovog leta u Inđiju donele zlato sa juniorskog šampionata Evrope.

Njima je upriličen doček u dvorištu Saveza sportova, a uručivanju plakete i novčane nagrade, uz iznosu od 30.000 dinara, prisustvovao je i predsednik opštine Vladimir Gak.

Predsednik opštine tokom obraćanja sporistima

On im je čestitao na velikom uspehu, uz poruku da su oni budućnost ovog grada.

Ovo su za mene najlepši događaji. Ostvarili su fantastične rezultate. Inđija je na njih više nego ponosna, a na nama je da im obezbedimo što bolje uslove. Uskoro ćemo krenuti sa prvom fazom Akademije sporta u Lejama. Upravo će atletičari imati najviše benefita od nje. Ona će pružiti bolje uslove za sve, to će biti sportska kuća za sve“, poručio je Gak, koji je bio inicijator toga da se sportistima zahvali na ovaj način.

Da podsetimo, ovogodišnji budžet za sport u opštini Inđija iznosi više od 100 miliona dinara, što je rekordna suma u istoriji inđijske lokalne samouprave.

(Visited 464 times, 1 visits today)