UREĐENJE JEZERCETA Izgradnja letnjikovca na vodi pri kraju, biće to pravo mesto za uživanje i odmor

Članovi USR Barica polako privode kraju radove na izgradnji letnjikovca na jezercetu, a prema njihovim rečima taj letnjikovac pripada svim građanima Inđije.

Ideja o letnjikovcu kao centralnom mestu okupljanja na Barici postoji dugo, ali smo ranijih godina jedva uspeli da napravimo jedan skroman sto i dve klupe koje su služile kao mesto gde smo se okupljali i družili. Kada je počela rekonstrukcija jezera, želeli smo da na istom mestu napravimo letnjikovac na vodi i imali smo jasnu viziju kako on treba da izgleda i gde treba da se nalazi. Tokom postavljanja kamene oblige izlivena je betonska konstrukcija sa stopom na dnu jezera iz kojeg tri stuba izlaze iz vode i povezuje ih betonska greda koja danas nosi ovaj nas letnjikovac“, kaže nam Uroš Trifunović, predsednik USR Barica.

Napominjem da je trenutno postavljena samo konstrukcija letnjikovca i da na njemu ima jos dosta posla, postavljanje ograde, kosnika, stolova i klupa, postavljanje tegole na krov itd… S obzirom da sve radimo po sistemu radnih akcija i volonterski, a sezona godišnjih odmora je u jeku, ne možemo da preciziramo kada ce letnjikovac biti u potpunosti završen ali svakako ce se raditi na tome da bude što pre koliko god to bude moguće. Po završetku radova letnjikovac ce služiti i biti na raspolaganju svim ljubiteljima ribolova, prirode i same Barice” , zaključuje Trifunović.


(Visited 385 times, 1 visits today)