Upoznajte Uroša Ćuića iz Inđije, člana udruženja “Ultra trkač Srbija”

Upoznajte Uroša Ćuića, člana udruženja “Ultra trkač Srbija”

 “Ja želim da se držim one izreke: “Budi primer koji bi i sam želeo da slediš” – poručuje Uroš na samom početku razgovora.

Uroše, za početak razgovora, predstavi sebe čitaocima našeg portala.
Rođen sam 7.6.1993 godine u Novom Sadu. Završio sam osnovnu školu “Petar Kočić” sa odličnim uspehom. U tom periodu sam trenirao basket. Zatim sam upisao Gimnaziju u Inđiji. Tamo nisam imao odličan uspeh, ali sam imao dobro društvo. Trenutno sam student geografije na PMF-u u Novom Sadu. Vlasnik jedne firme. Ljubitelj prirode. Aktivni planinar. Marijin i Nenadov sin. Tijanin brat. Prijatelj. Trkač na duge staze u pokušaju.

Otkud ideja da se baviš trčanjem?
Čovek koji ima pritisak 180/90, 120 kilograma i 22 godine, mora nešto da promeni u svom životu. Na svim poljima. Odmah! Čuo sam za udruženje Ultra trkač Srbija (UTS) i jako mi se svidela cela ta ideja. Udruženje je iz Beograda, ali to me nije pokolebalo da im se ne priključim. I tako sam počeo da treniram sa ljudima iz UTS-a na daljinu. Počeo sam da trčim. Posle nekog vremena sam kontaktirao Daču (Dalibor Daničić) koji mi je poslao kompletan program treninga, i koji je bio tu za mene da mi odgovori na svako moje glupo pitanje (smeh).

Mi ne trčimo brzo – Mi želimo da stignemo daleko, moto je zajednice entuzijasta poznate kao Ultra Trkač Srbija

I jednostavno si prelomio sam sa sobom, da počinješ ozbiljno da se baviš sa tim?

Da, jednostavno sam počeo da trčim, i trčim, i još više trčim. Rezultate sam video posle kratkog vremena i to me je dodatno motivisalo da nastavim. Da ne stanem! Završila se prva planinarska trka, pa još jedna, pa prvi maraton, pa prvi veliki fruškogorski maraton … Shvatio sam da onaj mladi debeljuca sa početka, može sve, samo je bitna volja i rad na sebi!

Upoznajte Uroša Ćuića, člana udruženja “Ultra trkač Srbija”

Uroš Ćuić

Koji su najveći uspesi koje si ostvario kao član udruženja Ultra trkač Srbija?
Meni je jako bitno to što sam zajedno sa prijateljima iz UTS-a završio trku samoprevazilaženja na 12 sati koja je održana na Kalemegdanu. Zatim 100 milja Istre (172 km, 7100m +), Lužnički megdan, itd.

Čini mi se sve vreme da si na neki način zahvalan udruženju UTS, jer su ti na neki način promenili život? Da li si zajedno sa njima uspeo da ostvariš neke svoje ciljeve?
Baš tako. Zahvalan sam Bogu što sam deo jedne takve zajednice. Jedan od svojih ciljeva sam ispunio. Dokazao sam ljudima da ovo što radim može svako, samo je potrebno raditi svakog dana na sebi, i videti sebe na cilju.

Ultra Trkač je grupa pojedinaca gde svako daje maksimum u želji da postane Čovek.

Koji su ti planovi za budućnost?

U budućnosti, pre svega, želim da završim fakultet. Istovremeno, želim da budem dobar sin, dobar brat, dobar prijatelj, a jednog dana ako Bog da da budem dobar muž i otac.

A na kraju krajeva samo želim da budem dobar čovek, i da na najlepši mogući način predstavljam moju porodicu, prijatelje, moj grad i moju Srbiju!

Uroše, hvala ti na vremenu koje si izdvojio za naš portal. Želimo ti još puno uspeha u daljem radu i životu!

uros cuic

Uroš Ćuić

Nešto više o samom udruženju

Zajednicu Ultra Trkač Srbija je osnovao profesor fizičke kulture Dalibor Daničić 1. septembra 2013. Godine sa ciljem da pruži mogućnost besplatnih treninga i pokuša da oformi zajednicu u kojoj će, kako je opisuje, u svakom svom koraku, sa svakim svojim udahom oni koji su u njoj, imati želju da budu bolji – bolji ljudi… Više o samoj organizaciji možete videti na njihovom zvaničnom sajtu.U sklopu Ultra Trkača pokrenuto je i Gradjansko Novinarstvo. U pitanju su razgovori u video formatu sa ljudima koji svojim delima popločavaju kaljavi put, na kojem smo se svi zadesili..

Zato njihov imperativ nije pobeda pojedinca, nego bolja zajednica.

 

(Visited 254 times, 1 visits today)