“ULOŽILI SMO MILIJARDU” Filipović: Ako je industrijska zona bila polje kukuruza, zašto su Grunfos, Indofud i IT park tu pravili objekte?

Šef odborničke grupe ‘Zato što volim Inđiju’ Petar Filipović negirao je navode da je industrijska zona u kojoj će ‘Tojo tajers’ izgraditi pogon 2016. bila polje kukuruza. On je rekao da su na toj lokaciji  već bili izgrađene dve fabrike i IT centar.

Filipović ističe da podržava dolazak svake nove investicije i otvaranje svakog radnog mesta, kao i da nema problem sa tim da to pohvali bez obzira na političke razlike.

Međutim, kako kaže, smeta mu to što se predstavlja kao da pre 2016. godine nije postojao život u Srbiji i Inđiji.

Reći da je severo-istočna industrijska zona u Inđiji, pre dolaska Srpske napredne stranke na vlast 2016. godine, bila polje kukuruza i da buduća fabrika guma menja istoriju Inđije iz korena, kao i privrednu i geopolitičku sliku Srbije, je klasično vređanje inteligencije građana, svojstveno današnjoj vlasti na svim nivoima u smislu da pre njihovog dolaska na vlast ništa nije postojalo i da životi svih nas počinju tek tada…I to nije prvi, već stoti put da se ovakve manipulacije kroz medijske nastupe predsednika opštine prezentuju građanima, verovatno sa idejom da isti u to i poveruju“, objašnjava Filipović.

BICIKLOM OBIŠLI 29 ULICA Aktivisti u jednom kvartu zabeležili 46 problema, razgovarali sa građanima o idejama sa bolju zajednicu

Petar Filipović

On ističe da je u celokupnu severo-istočnu indrustrijsku zonu samo u periodu od 2009. do 2013. godine uloženo preko milijardu dinara.

Izgrađen je  kompletan krak obilaznice kroz istu, četiri trake do auto puta sve sa rasvetom, trafo stanica “Inđija 2” 110/20kv bez koje ne bi imali dovoljno struje za potencijalne investitore, električna mreža, kanalizacija, vodovod, gasovod, optički kablovi itd…U istoj zoni su svoje kompanije izgradili Grundfos, Indo-food, Martini, IT Park, Autlet, Trejdjunik.Kako je moguće da su takve kompanije gradile na poljima kukuruza, a ne u ozbiljnoj industrikskoj zoni kakva je inđijska već bezmalo deset godina?“ , pita se lider opozicije.

Filipović je od 2012. do 2016. godine obavljao funkciju predsednika opštine.


(Visited 1,381 times, 1 visits today)