ULAGANJE U PUTEVE Od 2019. godine za obnovu i izgradnju saobraćajnica u Inđiji uloženo čak milijardu dinara

Od početka 2019. godine, pa do sredine 2020., u izgradnju i obnovu putne infrastrukture na teritoriji opštine Inđija uloženo je oko milijardu dinara, podaci su inđijske lokalne samouprave.

ULICA U NOVOM RUHU Rekonstrukcija dela Golubinačke pri kraju ...

Sve je počelo rekonstrukcijom Golubinačke ulice 1. marta. Čitav projekat finansirao se iz opštinskog budžeta, a koštao je oko 25 miliona dinara.

Nastavilo se sedam dana posle jednom od najvećih investicija u Inđiji u poslednjih nekoliko decenija – asfaltiranjem svih neasfaltiranih ulica.

Nakon sređivanje kompletne projektne dokumentacije, sa radovima na ovom istorijskom projektu započelo se 8. marta 2019. godine.

VIDEO) VUČIĆ POSETIO INĐIJU: Počeo istorijski projekat ...

O značaju projekta govori i činjenjica da je početku radova prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tom prilikom izjavio da se više neće dešavati da građani Inđije gaze po blatu i prašini.

Projekat asfaltiranja ulica koštao je oko 480 miliona dinara, a tim projektom obuhvaćeno je 74 ulice i nešto više od 44 km puteva.

Uporedo sa tim, krajem proleća 2019. godine počela je obnova puta Inđija – Ljukovo. Usled prolaska velikog broja kamiona, put je bio u katastrofalnom stanju. Njegova obnova finansirana je sredstvima iz republike, nakon što je predsednik opštine Vladimir Gak to zahtevao od ministarke Mihajlović.

PUT INĐIJA-LJUKOVO u završnoj fazi: Saobraćajnica proširena i ...

Na tom sastanku, prvi čovek inđijske opštine od ministarke je zatražio i hitno obnavljanje puta Novi Karlovci – Slankamen, i njegovoj rekonstrukciji pristupiće se nakon što se uradi projektna dokumentacija.

Pored asfaltiranje svih ulica, tokom čitave godine radilo se i na obnovi ulica širom opštine koje su bile u lošem stanju. Od početka 2016. godine, budžet za obnovu ulica je skoro dupliran i sada iznosi oko 70 miliona dinara.

Republika / Nema više vožnje po blatu: Asfaltiranje u završnoj ...

Prvi veliki projekat u 2020. godinu bio je u Beški. Kaldrma u ulici Kralja Petra Prvog zamenjena je asfaltom, a čitav projekat koštao je oko 60 miliona. Značajnu podršku pružila je AP Vojvodina.

Pre 3 nedelje, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak zajedno sa narodnim poslanikom otvorio je put Krčedin-Novi Karlovci u dužini od pet kilometara. Ova saobraćajnica finansirana je iz republičkog budžeta, i koštala je oko 300 miliona dinara.

Poslednji značajan projekat koji se tiče obnove puteva u 2020. godini biće revitalizacija ulice Prvi novembar u Ljukovu, a koja će koštati nešto više od 50 miliona dinara.

Kada se sve sabere, dolazi se to ukupne cifre od blizu milijardu dinara, što je otprilike 8 miliona evra. Poređenja radi, inđijski budžet godišnje iznosi između 11 i 13 miliona evra.

izvor: Inđija info

(Visited 213 times, 1 visits today)