Uhapšen Dr Vasa Petrović

U okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova “Pluton 2” uhapšeno je 47 osoba i podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih dela, dok se za dve osobe traga. Među onima koji su lišeni slobode je i bivši direktor inđijskog Doma zdravlja dr Vasa Petrović.

Za Petrovića i još dva lica osnovano se sumnja da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje službene isprave i nenamensko trošenje budžetskih sredstava.

Postoje osnovi sumnje da je V.P. od 2005. do 2016. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, u nameri pribavljanja koristi za sebe i drugog, počinio navedena krivična dela kroz nezakonite radnje u postupcima javnih nabavki i poslovne saradnje sa drugim pravnim licima.

Na taj način osumnjičeni je oštetio Dom zdravlja “Dr. Milorad-Mika Pavlović” za 15.971.194,00 dinara, navodi se u zvaničnom policijskom saopštenju.

Predstavnici lokalne samouprave više puta su govorili o zaostalim dugovanjima u inđijskom domu zdravlja i ukazivali na zloupotrebe koje su vršene u toku prethodnih godina kada je na čelu Doma zdravlja bio dr Vasa Petrović.

 Kako ističe Vladimir Gak, presdednik opštine Inđija, po preuzimanju odgovornosti za građane u inđijskom Domu zdravlja zatekli su dug od oko 300 miliona dinara, napominjući da je u pitanju jedan od najvećih dugova u srpskom zdravstvu.

Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija istakao je da će nadležni organi utvrditi da li je bilo kršenja zakona. Opština Inđija podnela je tri krivične prijave protiv bivšeg direktora inđijskog Doma zdravlja, rekao je Gak.

Preuzeto sa: rtv.rs

(Visited 85 times, 1 visits today)