U poliklinici “Dr Višnjevac” od marta počeli pregledi na 4D ultrazvuku

4d ultrazvuk indjija

U želji da svojim pacijentima pruži najkvaliteteniju medicinsku uslugu, Poliklinika “dr Višnjevac” od marta meseca počela je da obavlja preglede na naprednijem 4D ultrazvučnom aparatu.

Na taj način našim pacijentima biće omogućeno da, pored renomiranih stučnjaka, preglede obavljaju na savremenoj i renomiranoj opremi. Prvi put u Inđiji naši pacijenti će moći da obave pregled na 4D ultrazvuku.

4D ultrazvuk je mnogo naprednija tehnologija. Doduše, princip rada je isti, odnosno ultrzvučni talasi struje kroz stomak i eho se vraća nazad. Ipak, pošto je tehnika veoma napredovala, 4D ultrazvuk skuplja slike brže i daje ih mnogo jasnije, skoro kao trodimenzionalni snimak.

Uporedo sa poboljšanjem kvaliteta slike standardnih dvodimenzionalnih ultrazvučnih aparata (2D), brz tehnološki napredak je doneo i sasvim novu tehnologiju pregleda, koja se bazira na ultrazvuku. Radi se o aparatima koji stvaraju trodimenzionalnu sliku (3D) i trodimenzionalni film (4D) analiziranog objekta.

Za razliku od standardnog ultrazvučnog prikaza u vidu siluete (obrisa, senke), 3D/4D pregled bukvalno daje slici osećaj dubine i prostorne orijentacije.

(Visited 218 times, 1 visits today)