Turneja Filmskog festivala Slobodna zona i u Inđiji. Tri večeri za redom, besplatne projekcije!

Udruženje „Kulturi s ljubavlju“, u saradnji sa Kulturnim centrom Inđija, organizuje prikazivanje filmova sa ovogodišnje Turneje Filmskog festivala Slobodna Zona, koja će u aprilu, maju i junu posetiti preko 40 gradova širom Srbije.

Tokom tri večeri (16 / 17. i 18. jun), i publika u Inđiji biće u prilici da pogleda deo najboljih filmova sa 12. Festivalskog programa, održanog od 10. do 15. novembra prošle godine u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, po izboru publike i selektora festivala. Sve projekcije počinju u velikoj sali od 20 časova. Ulaz je slobodan!

Prve večeri (petak, 16. jun) biće prikazan pobednik 66. Filmskog festivala u Berlinu, italijanski dokumentarac „Požar na moru“ Đankfranka Rozija koji skida medijsko-senzacionalističku masku sa najveće tragedije u savremenoj istoriji i otkriva ljudsku stranu aktuelnog problema migranata.

U subotu (17. jun) na repertoaru će se naći film „Neruda“ Pabla Laraina, u kom Gael Garsija Bernal igra ulogu policajskog inspektora koji progoni čuvenog čileanskog pesnika Pabla Nerudu.

Gostovanje će u nedelju, 18. juna zatvoriti projekcija igranog filma „Dok otvaram oči“, koji govori o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu, voli život, otkriva ljubav i noćni život svog grada.

Vidimo se!

(Visited 35 times, 1 visits today)