“Tokom čitavog mandata vraćao sam dug za halu, savest mi je apsolutno mirna”

Šef odborničke grupe “Zato što volim Inđiju” Petar Filipović objavio je na svom Fejsbuk profilu saopštenje povodom nedavnih događaja u vezi sa presudom koju je Opština Inđija izgubila, a tiče se izgradnje nove sportske hale.

Filipović navodi da je od nadležnih organa tražio da mu se dostavi nedavna presuda, kao i spisak dugovanja.

“Ono što sigurno znam, i za šta imam i dokaze je, da sam tokom svog mandata predsednika opštine učinio sve što je bilo u mojoj moći da razrešim probleme u vezi sa ovim projektom (za šta, između ostalih, imam i dokaze u vidu Sporazuma sa Rajfajzen bankom od 26.09.2014. godine o isplati duga koji se pominje na 32 rate, iako isti nije napravljen u mom mandatu)”, objašnava Filipović, i dodaje:

DUG ZA NOVU HALU: 2014. potpisan sporazum o plaćanju na 32 rate, gde je zapelo?

“Pored toga, tokom čitavog mog mandata smo isplaćivali kredit za igradnju hale koji je i isplaćen 2016. godine (tako da nije opterćivao novu vlast), a uporedo sa tim smo nastavili radove na opremanju hale i to u najvećoj meri (osim opreme za fitnes centar) novcem Fonda za kapitalna ulaganja i sekretarijata za sport AP Vojvodine, a ne novcem iz budžeta opštine”

Filipović: Da je sada 2008, ne bih počinjao gradnju hale

Lider opozicije Inđije kaže da je hala do sada koštala 11 miliona evra, ali da je 80% sredstava platila republika ili pokrajina.

Filipović negira da je nakon isteka njegovog mandata opština bila dužna 20 miliona evra.

Dakle, kada mi dostave kompletnu presudu, moćiću da saopštim više detalja o ovom slučaju…Što se mene tiče, savest mi je apsolutno mirna, jer znam da sam učinio sve da rešim, ne samo ovaj, već i mnoge druge probleme, a oni što lažu i manipulišu neka spreme advokate. Možete ovo smatrati mojim zvaničnim obraćanjem na ovu temu, prvom, ali verovatno ne i poslednjem“, zaključio je Filipović.

(Visited 483 times, 1 visits today)