TAKO SE VOLI INĐIJA Deo potoka ličio je na DEPONIJU, onda su MLADI uzeli stvar u svoje ruke

Aktivisti udruženja Inđijativa organizovali su akciju čišćenja potoka u delu kod Doma zdravlja. Za nepunih 20 minuta sakupljeno je četiri pune kese smeća.

Aktivista Strahinja Jovanović  smatra da je krajnje vreme da se ozbiljnije pristupi problemu kao što je zagađivanja životne sredine.

Ljudi, mi ovde govorimo o jedinom potoku u Inđiji. I to se nalazi na 200 metara od centra i na svega nekoliko metara od zdrastvene ustanove. Da li je normalno da potok i kanal budu toliko zapušteni u ovom delu? Ovo ne da nije normalno, ovo je poražavajuće i sramota za sve. Počevši od nadležnih, jer je potok u ovom stanju već dugo, pa sve do građana koji ne gledaju van svoja četiri zida i koji smatraju da mogu ovako da se ponašaju. Mi iz Inđijative to nećemo dozvoliti“, objašnjava Jovanović, uz nadu da će njihova akcija barem malo probuditi svest kod građana.

POGLEDAJTE VIDEO MATERIJAL SA AKCIJE

Поток 1 – акције чишћења дела канала

"ПОТОК 1" – Канал није ДЕПОНИЈА!!!Данас смо спровели акцију чишћења дела канала код Дома здравља! ✅Кесе, лименке, стакло, мртве животиње, пикавци, храна… ❌На нама остаје свет. Али ми га не прихватамо, док га не променимо! ♻️ Позивамо све да нам се прикључе у борби за лепши и уређенији град. ?Јер ово је ИНЂИЈА СВИХ НАС! ✊?

Objavljuje Inđijativa u Utorak, 15. siječnja 2019.

Sakupljeno je četiri pune kese otpada, a nesavesni građani bacali su razan otpad. Bilo je tu i odeće, hrane, flaša, pikavaca.

Nemarnost građana ide dotle da su u potok i kanal bacili i dve mrtve mačke.

Zaštitar životne sredine Mladen Rajić smatra da je ovo jedan od nekoliko problema Inđija kada je reč o životnoj sredini. On smatra da je ovom akcijom zagreban tek delić velikog problema.

Ćišćenje planiramo da sprovedemo u mnogo većem broju pošto je obim posla mnogo veći i tehnički zahtevniji nego što smo u početku mislili. Potpuno rešavanje problema zahteva uključivanje svih zainteresovanih strana, i mi se iskreno nadamo da će se odazvati svi koji se osećaju odgovornim kako bi uspeh u budućim akcijama bio što veći. Ipak je ovo Inđija svih nas“, poručuje Mladen.

Udruženje Inđijativa planira u narednom periodu da obiće još nekoliko ključnih lokacija na kojima nesavesni građani odlažu otpad. 

Udruženje je osnovano u aprilu 2018. godine i od tada je organizovalo niz akcija koje su za cilj imale ulepšavanje grada i podizanje njegove funkcionalnosti.

(Visited 1,015 times, 1 visits today)