TAKMIČENJE U STARIT CENTRU Dođi sa najboljom idejom i osvoji 1000 evra

Poslednjeg vikenda u maju, u okviru XBIT projekta, u Startit Centru će biti organizovan prvi VR hakaton u Inđiji, sa ciljem korišćenja ove napredne tehnologije u unapređenju obrazovnog sistema i edukacije osnovaca i srednjoškolaca.

Hakaton će trajati 48 sati i 5 timova će imati priliku da stvori najkreativnije rešenje i  da pored dobre zabave i učenja kroz praktičan rad osvoje novčanu nagradu.

Nagradni fond za pobednički tim iznosi 1000 evra.

Tema ovog hakatona jeste prikaz i objašnjenje školske lekcije ili konkretnog edukativnog pojma iz neke školske oblasti, koristeći 360 video i virtuelnu tehnologiju kao osnovi alat. Za učešće na hakatonu nije potrebno prethodno VR iskustvo, ali je neophodno da se pre njega upoznate sa mogućnostima i osnovnim pravilima kreiranja 360 video prikaza.

Tokom oba dana takmičenja takmičari će imati podršku grupe mentora, iz različitih oblasti, koji će raditi sa njima na osmišljavanju i kreiranju rešenja.

Timovi koji žele da nastave rad na sadržaju koji su kreirali tokom VR hakatona imaju mogućnost i da konkurišu za investiciju u iznosu od 100.000 dolara kod UNICEF Inovacionog Fonda, koji obezbeđuje equity-free investiciju za inovativna tehnološka rešenja koja pozitivno utiču na život dece.

Više detalja o uslovima za konkurisanje za investiciju UNICEF Inovacionog fonda pogledajte ovde.

Ko može da učestvuje?

Takmičenje je namenjeno učesnicima iz različitih profesionalnih sfera, uključujući programere (Unity/Unreal), umetnike, grafičke dizajnere, dizajnere zvuka, psihologe, nastavnike, profesore, itd. Otvoren je za sve one koji vole tehnologiju i imaju ideju kako da upotrebe virtuelnu realnost u svrhu edukacije najmlađih.

Finalni rezultat rada treba da bude VR aplikacija prilagođena prikazivanju na Google Cardboard-u ili 360 video format, ali tehnika (pored snimanja videa) može da bude po izboru – od web vr ili mobile apikacije do grafikeeksporta iz game enginaanimacije ili video kolaža.

Za hakaton se možete prijaviti kao pojedinac ili kao već spreman tim, ali je bitno da taj podatak navedete prilikom popunjavanja same forme za prijavu.

Hakaton će trajati 48 sati i Startit Centar Inđija će obezbediti obroke, grickalice, piće i kafe. Troškovi prevoza za učesnike biće pokriveni od strane Startita, dok će u samom Centru biti obezbeđen prostor za spavanje i odmor svih onih koji budu želeli pauzu u radu.

Sva VR oprema na hakatonu biće obezbeđena od strane organizatora, a od učesnika se očekuje da ponesu svoje kompjutere za rad.

Ovaj događaj je deo projekta XBIT koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020. godine.

Prijave

Poziv za hakaton otvoren je kako za pojedince, tako i za timove, i to putem sledeće forme, a prijave su otvorene do 17. maja. Po zatvaranju prijava, svi učesnici će putem mejla biti obavešteni o narednim koracima.

Hakaton će se održati u Startit Centru Inđija koji se nalazi na adresi Vojvode Stepe 2. Otvaranje je 24. maja sa početkom u 18 časova.

Za sva dodatna pitanja možete da nam se obratite putem maila: indjija@startit.rs

(Visited 205 times, 1 visits today)