Svim damama srećan 8. mart!

osmi mart

Međunarodni dan žena ili, kolokvijalno, Osmi mart, dan je posvećen ženama i slavi se svake godine 8. marta. Ovaj dan je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Kao međunarodni dan žena, osmi mart (po prvi put tačno određeni datum), prihvaćen je 1917. godine. Ujedinjene nacije su od 1975. godine, koju su proglasile za Međunarodnu godinu žena i službeno počele obeležavati Međunarodni dan žena. U međuvremenu su uvedene institucije kao što su trudničko bolovanje, ograničenje rada žena u trećoj (noćnoj) smeni, ista plata za isti rad, pravo glasa i mnoge druge. Obično se proslavlja darivanjem žena cvećem.

Pripremili smo vam zanimljive SMS poruke za Dan žena:

 1. Šaljem ti zvezdu najlepšeg sjaja, šaljem ti puno sreće bez kraja, šaljem ti ljubavlju ispunjen san i najlepše želje na današnji dan! Srećan Ti 8. mart.

 2. Neka ovaj dan bude samo tvoj, neka sunce samo za tebe sija, ne zato sto si žena već zato što si jedinstvena i od svih drugačija.. Srećan 8. mart.

 3. Muškarci postoje zato da stvaraju ženama uspomene. Dozvoli da ti to dokazujem svakog dana, posebno ovog. Srećan ti 8. mart!

 4. Ne postoji žena samo da se zove tako, ne postoji žena da se zaboravi lako. U životu postoje samo žene prave, a takve kao ti svoj dan slave. Srećan ti 8. mart!

 5. Cveta ruža usred žita, ljubim onu koja čita, ljubi i ti onog ko šalje, pa nek ruža cveta i dalje!!! Srecan ti 8. mart!

 6. Majko, hvala ti za život i lepote ovog trena, volim te beskrajno, srećan ti Dan žena!

 7. Da uvek budeš luda, da osmeh nosiš svuda, da ti nikada ne fali para, da te ne zezne neka budala, jer mi smo najbolje za sva vremena, ma srećan ti Dan žena!

 8. Ova poruka prenosi sreću i dobro raspoloženje! Makar na trenutak uživaj u osećanju da neko uvek misli na tebe.

 9. Da imaš para ko blata, da ti bar tri puta poraste plata, vreme je da i ti proteraš kera i nađeš sebi dobrog švalera, budi uvek spremna na start srećan ti ribo 8. mart.

 10. Mi smo žene zmajice, rođene kraljice, anđeli nas stvorili da bi muške lomili, zbog nas su pesme pevali, ponos gubili, vodili rat i zato ti srećan 8. mart!

 11. Za 8. mart poklanjam ti sebe. Ja sam cvećka!

 12. Ovo je slatka poruka, pisana slatkim slovima u jednom slatkom danu i koja je poslata u najsladjem minutu i može je dobiti najsladja osoba na svetu. Srećan ti 8 mart!

(Visited 3,659 times, 1 visits today)