SVAKA ČAST MOMČE Upoznajte Dragana Bjelića, studenta medicine koji je na prvoj liniji fronta protiv virusa korona

Situacija sa virusom korona u Srbiji iz dana u dan sve je ozbiljnija, a najveći teret pada na leđa medicinskih radnika. Uz njih, rame uz rame stoje i volonteri. Naš sugrađanin Dragan Bjelić dugogodišnji je volonter Crvenog krsta i student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Tokom ove krize, radi i kao volonter i kao medicinski radnik.

Dragan je završio osnovnu školu Petar Kočić u Inđiju, dok je srednju školu pohađao u Novom Sadu. Nakon toga, u tom gradu nastavio je studije.

Kao uzoran student, izabran je za jednog od koordinatora u SOS kol-centru, a cilj tog centra je da prati zdravstveno stanje građana, kao i poštovanje kućne samoizlacije. Takođe, tu su građanima i kao psihološka podrška.

FOTO: Ovo su studenti medicine koji građanima Vojvodine pomažu u vanrednom stanju
foto: 021. rs

Svi građani koji osete bilo kakve simptome treba da kontaktiraju kol-centar u gradu u kom se nalaze ili nadležnu zdravstvenu ustanovu.

Vršimo razgovore sa dve grupe građana, a to su oni koji su bili u kontaktu sa potencijalno inficiranim osobama, kao i sa putnicima koji su u prethodnom periodu doputovali iz inostranstva. U SOS kol-centru angažovano je okvirno 60 studenata Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a rad se sprovodi u tri smene. Volonterskim pozivom bavim se skoro 11 godina, a za mene to predstavlja ličnu satisfakciju, kao i prelep osećaj da ste nekome pomogli“, kaže Dragan.

Kaže da se kao budući zdravstveni radnik odlučio da pomogne jer oseća dozu obaveze i odgovornosti da pomogne epidemiološkim timovima koji se bore protiv virusa COVID-19.

Voleo bih da skrenem pažnju mojim sugrađanima, da poštuju mere prevencije, zaštite i mere socijalnog distanciranja, jer jedino na taj način možemo pobediti ovaj virus. Pazite na sebe, na ljude oko vas, ostanite kućama i na taj način pomozite svim zdravstvenim radnicima, jer je najveći teret trenutno na njima. Budite zdravi i bezbedni“, zaključuje Dragan.

(Visited 1,839 times, 1 visits today)