Susret novca i agrara

Marko Gašić, pomoćnik predsednika opštine Inđija.

Marko Gašić, pomoćnik predsednika opštine Inđija

U Inđiji beležimo prezentaciju povoljnih kredita za poljoprivrednike i privrednike koje obezbeđuje Razvojni fond Vojvodine. Rukovodstvo opštine Inđija trudi se da, u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj, direktno isporuči privrednicima sve važne informacije.

“Ovakve prezentacije pružaju priliku da privrednici dođu i direktno postave pitanja u vezi sa problemima koje imaju. Vrlo je bitno biti u kontaktu i sa pokrajinom i sa građanstvom”, izjavio je Marko Gašić, pomoćnik predsednika opštine Inđija.

Marko Gašić, pomoćnik predsednika opštine Inđija.

Marko Gašić, pomoćnik predsednika opštine Inđija

“Povoljnosti što se tiče svih naših kreditnih linija su kamatne stope i duži rokovi. Kamatne stope su 2 ili 3 posto na godišnjem nivou u zavisnosti od instrumenata obezbeđenja. Ukoliko korisnici dolaze sa teritorija koje su svrstane u treću ili četvrtu kategoriju razvijenosti, tada su kamatne stope čak niže i iznose 1 ili 2 posto na godišnjem nivou.

Najduži rokovi za pravna lica i preduzetnike su 7 godina, a ukoliko je reč o kreditiranju poljoprivrednih gazdinstava, najduži rok je 6 godina” rekla je Jelena Trenkić iz razvojnog fonda Vojvodine, koja je predstavila tri kreditne linije za poljoprivrednike i tri za preduzetnike i mala preduzeća.

Ne terenu je bio Srđan Budisavljević koji je razgovarao sa Gašićem, Trenkićevom ali i sa Petrom Marinkovićem, poljoprivrednikom iz Novih Karlovaca. Na linku ispod teksta pogledajte televizijski prilog sa lica mesta.

Preuzeto sa: radiosrem.rs

(Visited 433 times, 1 visits today)