ŠEKSPIR FESTIVAL – manifestacija svetskog renomea

I ovog leta od 27. juna do 1.jula vila doktora Radenka Stankovića u Čortanovcima ponovo će otvoriti vrata svim ljubiteljima Šekspirovih drama, na šestom po redu „Šekspir festivalu“, prenosi Pazovaindjijavesti.

U prelepom ambijentu tvrđave iznad Dunava gostovaće teatri iz brojnih zemalja, a ove godine festival će otvoriti predstava RIČARD III. Predstava će biti odigrana u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 27. juna sa početkom u 19:30 časova.

Sutra u 13 časova će tim povodom u Vili Stanković u Čortanovcima biti organizovana konferencija za medije na kojoj će biti poznati ostali detalji festivala.

Podsetićemo, ideju o osnivanju Šekspir festivala inicirao je Nikita Milivojević, nakon premijere njegove predstave „Henri VI“ u čuvenom Glob teatru u Londonu 2012. godine.

Pored velike ljubavi prema Šekspiru i njegovim delima, reditelj je bio vođen željom da se vila Stanković, prelep prostor koji je zatvoren za javnost, pretvori u kulturno-turističko mesto.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Autonomna pokrajina Vojvodina- Sekretarijat za kulturu i informisanje i Opština Inđija,

Šekspir festival kao brend

Podsećamo, prvi Šekspir festival je organizovan 2014. godine i to sa velikim uspehom, kada je svaku predstavu posetilo po 300 ljudi. Prikazano je sedam produkcija iz Velike Britanije, Gruzije, Slovenije, Srbije, Grčke, Finske i Amerike, uz niz edukativnih pratećih programa, koji su planirani i ove godine. Agencija „Beta“ je festival posvećen Šekspiru uvrstila među deset najvažnijih događaja u kulturi u 2014. godini.   

(Visited 241 times, 1 visits today)