Seka Aleksić u subotu u klubu Plitvice

seka aleksic

Klub Plitvice je i za ovu subotu spremio najbolju žurku u gradu! U goste im dolazi Seka Aleksić!

Organizatori očekuju prepun klub, zato rezervišite vaše mesto na vreme, svakog dana od 18 do 21h u Caffe Bonaparta ili pozivom na telefon 069 60 60 50.

Cena ulaznice je 399 dinara.

Biografija

Seka je srpska pop-folk pevačica. Rođena je 23. aprila 1981. godine u Zvorniku. Važi za jednu od najpopularnijih i najtiražnijih pevačica na našim prostorima.

Sekini roditelji su Ibrima i Milorad, a ima i brata Nedžada. Pohađala je osnovnu školu „Mitar Trifunović Učo“. Od malih nogu je pokazivala talenat za pevanje i bila je član školskog hora.

Kada su joj se roditelji razveli, ostala je sa majkom i bratom u rodnom Zvorniku. Zbog rata su izbegli u Banju Koviljaču, a zatim u selo Lipolist koje se nalazi blizu Šapca.

Upisala je Srednju poljoprivrednu školu koju je 1996. godine napustila. Zbog loše materijalne situacije u kojoj se njena porodica nalazila, počela je da peva u kafanama. Da bi udovoljila majci, završila je Srednju frizersku školu, ali nije radila u struci.

Sa 19 godina se preselila u Švajcarsku gde je nastupala u diskotekama i klubovima.

2002. godine se vratila u Bijeljinu i učestvovala je na festivalu narodne muzike Moravski biser u Ćupriji. Izvela je numeru „Idealno tvoja“ koja joj je donela prvu nagradu. Ubrzo je za Grand produkciju snimila istoimeni album na kome su se istakle pesme: „Da sam muško“ i „U kafani punoj dima“.

2003. godine je sarađivala sa Marinom Tucaković, Brajom, Sašom Markovićem i Stevicom Simeunovićem koji su uradili album „Balkan“. Skoro sve pesme su postale hitovi, a najpopularnija je bila „Crno i zlatno“ koja se smatra Sekinom ličnom kartom.

2005. godine je u izdanju Grand produkcije izašao treći album čiji je naziv „Dođi i uzmi me“. Osim naslovne numere, izdvojile su se: „Iskoristi moje mane“ i „Sviđa mi se tvoja devojka“.

Iste godine je lansirala modnu liniju „Rich Bitch“ i bila je Smokvica u filmu „Rokenrol uzvraća udarac“ koji predstavlja treći deo filma „Mi nismo anđeli“.

2006. godine je imala epizodnu ulogu Vrele Nele u seriji „Ljubav, navika, panika“.

2007. godine je u Grandovim emisijama promovisala album „Kraljica“. Najveći hit je postala pesma „Aspirin“ za koji je uradila spot. Prodat je u tiražu od 250.000 primeraka, a Seka je postala najtiražnija pevačica u zemlji.

Dizajnirala je modnu kolekciju koju je nazvala „Queen“.

2009. godine je objavila album „Slučajni partneri“ na kome je najveću pažnju privukla numera „Rođena s vukovima“. Snimila je reklamu za Dolcela puding u kojoj je glumila samu sebe.

2010. godine Seka je održala koncert u beogradskoj Areni kome je prisustvovalo 15.000 obožavalaca. Reklamirala je flastere za mršavljenje pod nazivom „Shape it, baby“.

Vodila je rijaliti „Moja desna ruka“ u kome je tražila ličnog asistenta. Prijavilo se nekoliko stotina ljudi, a pobedio je Vukašin Ilić. Seka i on su potpisali ugovor na godinu dana, ali su ga raskinuli nakon šest meseci.

2011. godine je uradila nove singlove: „Tamo gde si ti“ i „Soba 22“ koji su se našli na kompilaciji „Best of Seka“.

2012. godine je izašao novi album „Lom“ koji nije zadovoljio očekivanja publike.

2013. godine je izbacila singlove: „U mraku“ i „Šampione“, a 2014. godine „Mamurna“, „Brodolom“ i „Chivas“. Pozajmila je glas Štrumfeti Veksi u drugom delu filma „Štrumfovi“.

2015. godine Seka je promenila izdavačku kuću i saradnike. Prešla je u City records koji je izdao album „Lek za spavanje“. Pesme su radili Jelena Trifunović, Saša Lazić i Dragiša Baša. Sa reperom Ša je otpevala duet „Ti se hrani mojim bolom“.

Za časopis Puls je uradila reklamu pod nazivom Šta mi ubrzava puls.

2016. godine je objavila singl „Crnooka“.

U aprilu 2017. godine je objavila novi album “Koma”.

Preuzeto sa: biografija.org

 

(Visited 164 times, 1 visits today)