SAZNAJEMO Ovo je tačna lokacija novog vrtića u Inđiji, nakon završetka upis će biti besplatan

Više od decenije u Inđiji se priča o izgradnji novog vrtića, a sada je zvanično učinjen i prvi korak ka realizaciji veoma značajnog projekta za sve stanovnike Inđije.

Naime, na zvaničnom opštinskom sajtu objavljen je poziv za Javni uvid u izmenu u dopunu plana detaljna regulacije. Tu može da se vidi da će novi objekat biti sagrađen uz Hram Cara Konstantina i Carice Jelene.

Iz lokalne samouprave nam je rečeno da je projekat gotov, i da će to biti jedan od najsavremenijih vrtića u regionu. Sadržaće ogromnu kuhinju, u kojoj će se spremati najbolja hrana za sve dečije ustanove.

Crkva Sv. Cara Konstantina I Carice Jelene blista u punom sjaju

Prema rečima predsednika opštine Vladimira Gaka, izgradnjom novog vrtića rešiće se dugogodišnji problem, a upis u ovu ustanovu biće besplatan za sve.

’Prioritet su nam deca i radna mesta. Početkom sledeće godine krećemo sa izgradnjom novog vrtića. Imaćemo više od 100 slobodnih mesta kada se sva deca upišu. To je preduslov da njihovi roditelji mogu da rade i da se oslobode tereta kome da ostave decu. Pogotovo će značiti onim ljudima koji dođu u Inđiju i koji ovde nemaju rodbine ili nisu dobro upoznati sa komšilukom“, kazao je Gak.

(Visited 2,383 times, 1 visits today)