SAOPŠTENJE DVERI “Oštro osuđujemo seču drveća u Lameli”

Pokret Dveri objavio je saopštenje kojim osuđuje seču stabala u Lameli zbog izgradnje parkinga. Saopštenje prenosimo u celosti.

“Tendencija seče drveća po Srbiji ne jenjava. Iskreno, nadali smo se da će rukovodstvo Opštine Inđija imati sluha i da neće raditi ono što vladajuća partija radi po ostalim Opštinama i Gradovima. Ali, izgleda da smo se prevarili. Pored toga što ne žele ( kako kažu, nemaju uticaja na investitore, koji su ovde već duži niz godina) da reaguju na zagađenje životne sredine, takođe, ovim delom, sva priča o pošumljavanju i ozelenjavanju Opštine Inđija ne pije vodu.
Oštro osuđujemo seču drveća kod Lamele. Posebno, jer je sadašnji opštinski sastav zamerao nekadašnjoj opštinskoj vlasti zbog seče drveća radi izgradnje parkinga i to propagirao u svom, tadašnjem opozicionom političkom programu.
U novom proglasu Srpski Pokret Dveri u četvrtom delu pod nazivom TI ČUVAŠ (Za zeleni patriotizam) se zalaže za očuvanje zelenila, dizanje svesti građana o zagađenju, kao i o mogućnosti uticanja da se na vreme donose odluke po pitanju životne sredine”

(Visited 282 times, 1 visits today)