SAM PROTIV SVIH – Evo zbog čega je Filipović jedini odbornik u svakom smislu te reči

Od 37 odbornika u Skupštini opštine Inđije, s pravom se može reći da samo jedan od njih zaslužuje da ga građani tako oslovljavaju. U pitanju je šef odborničke grupe ‘Zato što volim Inđiju’ Petar Filipović.

U lokalnom parlamentu se donese sve odluke u vezi naše zajednice, a da bi bilo koja odluka bila donesena potrebno je da za nju glasa minimum 19 odbornika. Oni se biraju na izborima svake četiri godine. Ali to je samo jedna od stvari koje obavlja odbornik u lokalnom parlamentu.


Iako je dugo u politici, sadašnji saziv Skupštine je prvi u kojoj je Filipović jedan od članova. Pre toga je dugo obavljao funkciju šefa kabineta predsednika opštine, a od 2012. do 2016. godine bio je predsednik opštine.

Dok je obavljao funkciju prvog čoveka inđijske opštine, mnogi su mu zamerali da se nedovoljno pojavljuje u javnosti i da ga građani ne poznaju.

Međutim, za one koji žele da Srbija postane uređena zemlja, to je sasvim normalna stvar. U uređenim sistemima, mnogi građani ne znaju ko su im predsednici i premijeri, a kamoli predsednici opštine.

Filipović je svoj četvorogodišnji mandat završio bez ijedne velike afere. Za razliku od mnogih političara u Srbiji, dostojanstveno je završio svoj predsednički mandat. Svojim političkim protivnicima je 1. juna 2016. godine poželeo sve najbolje u radu, uz opasku da se nada da će što bolje vladati jer je to u interesu svih građana, pa i njegovom.

Uz to, poručio je da će kao legitimno izabrani predstavnik naroda kontrolisati rad lokalne samouprave. Tri godine posle, može se reći da je ostao dosledan svojoj izjavi od pre tačno tri godine.

Pre nego što je postao deo Saveza za Srbiju i početka bojkota lokalne samouprave, Filipović je bio najaktivniji odbornik u lokalnom parlamentu. Na svakoj sednici javljao se za reč, postavljao odbornička pitanja, tražio obrazlaganje raznih odluka i zahtevao odgovornost ljudi koji donose odluke u ime svih Inđinčana.

S obzirom na to šta odbornik treba da radi, može se reći da je Filipović opravdao svaki dinar kojim su ga građani Inđije platili da ih predstavlja i brani njihove interese.

Redovno komunicira sa građanima putem društvenih mreža, a sve njihove probleme i žalbe prosleđuje nadležnima u formi odborničkog pitanja.

Svoju odgovornost prema građanima pokazao je i pre nekoliko dana kada se izvinio zbog pogrešne informacije koju je objavio na svom Fejsbuk profile.

Zbog toga svi koji prate političku situaciju u Inđiju su saglasni u jednom, Filipović je jedini odbornik u svakom smislu te reči.

(Visited 2,833 times, 1 visits today)