PREŠLA I OKEAN Vest o sađenju 65 ruža obišla Srbiju, stigla čak i do Sjedinjenih Američkih Država

U utorak je kod trga Milunke Savić, na inicijativu Udruženja “CF Srbija”, Komunalac zasadio 65 ruža u čast osobama obolelim od cistične fibroze. Građani su sa oduševljenjem pozdravili akciju i na taj način pružili podršku svima koji boluju od ove bolesti.

Još jednom je potvrđeno da se dobar glas daleko čuje. Akciju sadnje 65 ruža preneli su mnogi mediji u Srbiji, počevši o Radio televizije Vojvodine, preko lista Danas do dnevnih novina Alo i Kurir.

DIVAN GEST Zasađeno 65 ruža u čast osoba sa retkim bolestima (FOTO)

Takođe, ova divna akcija prešla je i Atlantski okean. Jedna kompanija koja se bavi istraživanjem u SAD u vezi sa ovom bolešću, na svom Instagramu sa oduševljenjem je prenela ovaj događaj.

Hej, pogledajte ovo. U Srbiji je zasađeno 65 ruža kako bi se podigla svest o cističnoj fibrozi, koja pogađa oko 250 ljudi. Prva takva akcija dogodila se u gradiću Inđija, u kojoj je prošle godine umrla jedna osoba. Ruže su zasađene u obliku pluća i procvetaće u maju. Ne možemo da dočekamo da vidimo kako će izgledati!“, navodi se u objavi na Instagramu.

Cistična fibroza (CF) ili mukoviscidoza je genetski poremećaj koji se nasleđuje autozomno recesivno i najviše remeti funkciju disanja, ali se javljaju i poremećaji funkcije pankreasa, jetre i creva. Najčešće dovodi do čestih zapaljenja i insuficijencije pluća i pankreasa.

(Visited 286 times, 1 visits today)