S ONE STRANE OGLEDALA Kako izgleda kada se bračni par sprema da ide na neku proslavu?

Kako to obično biva,naročito s jeseni, svi krenu da se udaju i žene, krenu slave, uvek ima i nekih prvi rođendana…da ne nabrajam, i ponekad na neke od tih fešti budete pozvani kao gost.

 I osvane taj dan i počne spremanje. Klasična priča. Ona pegla košulju svoga izabranika. Priprema mu pantalone, gaće, čarape.On odlazi u kupatilo. Ukoliko imaju dete-decu, ona menja pelene, oblači ih.Obuče ih i naravno odmah se useru, ispovraćaju, padnu. Ispočetka isto. On idalje u kupatilu. Ona pokušava da ispegla svoju haljinu, neko je iz kuće prekine. Ode da vidi sta kome treba. On u kupatilu. Vraća se da opegla. Opegla,proba, beba joj se zatrči u zagrljaj sa rukama od krema. Pljas. Fleke.

Ona se skida, proba drugu, zahvalna Bogu što je dan ranije noge izdepilirala, jer danas nema vremena. On u kupatilu. Pokušava ona da upari štikle i tašnu, ogleda se. On u kupatilu, deca svuda. Dovikuje je, zaboravio da ponese gaće u kupatilo. Ona baulja, traži ispod stvari klinaca koje im je skinula tek obučene. Nosi mu i zvoca.

Ostalo joj je da se našminka i očešlja. On izlazi iz kupatila završen i savršen. Obrijan. Ponosno se udara po obrazima kao da je plastičnu operaciju uradio i postao Bred Pit. Kao “Vidi me, al sam macan”. Ona gleda poluraspadnuta. Kaže mu da je njen red za kupatilo i da on pripazi decu dok ona ne sredi sebe. On to prihvata, onako u oblaku parfema odlazi sa decom u dnevnu sobu.

Ona u kupatilu. 6 minuta kasnije… Čuje sa youtube-a iz dnevne do daske pojačano IZAĐI MALA,IZAĐI MALA, IZAĐI BAR NA ČAS… Ona se gleda u ogledalu s jednim našminkanim okom i figarom u kosi. Nastavlja… 4 minuta kasnije iz dnevne Pitov glas “Aman,uvek tebe čekamo, hoćes li se nekad spremiti na vreme.” Ona gleda u oštrepredmete u kupatilu. Priseća se filma “Testera” i pomišlja “Kakav divan dan za ubiti nekog… I odmoriti se u zatvoru”.

I tako… Izlazi. Kao podgrejan leš. Idu.

Piše: Andrijana Radenković

(Visited 611 times, 1 visits today)