REZIME ISTORIJSKE SEZONE Pilipović o rezultatima, koroni, planovima za budućnost, transferu Banjca u Zvezdu…

Po mnogo čemu sezona 2019/2020 je najsupešnija u istoriji kluba sa stadiona kraj železničke stanice. O celoj sezoni, i planovima za budućnost razgovarali smo sa predsednikom kluba Draganom Pilipovićem.

Dragan Pilipović Reflektori za jesenju sezonu | Sport In

U sredu, u 1/4 Kupa Inđija dočekuje šampiona Srbije.

Bili smo srećni kada smo izvukli Zvezdu u Kupu. Svi znamo šta taj klub predstavlja, ne samo u Srbiji već i u Evropi. To je drugi put da nam bivši evropski šampion dolazi u goste ove sezone. To je za nas čast. 

Inđija - Crvena zvezda 1:1, highlights - YouTube

Zbog pandemije virusa korona, čitav sport stao je na 2 meseca.

Korona je definitivno uticala na stanje u klubu. Najviše u sportskom smislu. Krenuli smo da igramo dobro, bili smo sve bolji i bolji. Sve je počelo da se poklapa i onda nagli prekid. Morali smo da se povinujemo odlukama i raspustimo ekipu.  Posle svega zadesilo nas je i to,ali kao i uvek izašli smo jači iz svega. Finansije nisu problem. Imamo dobru kopču sa lokalnom samoupravom i sponzorima. Imamo najmanji budžet od svih, ali uz domaćinsko poslovanje uspeli smo da klub održimo stabilnim. Svi nepotrebni troškovi svedeni su na minimum.

Pauza zbog pandemije iskorišćena je za uređenja infrastrukture u klubu.

Za vreme korone sredili smo pomoćni teren. Tu su stasali mnogi igrači koji su obeležili fudbal u Inđiji.Teren je bio kriv i nesrazmeran.Nezgodno je trenirati na jednim dimenzijama, a utakmice igrati na drugim. To smo sada sredili. Golovi su u ravnoteži, i srušili smo ona rugla od kućica. Sa strane smo uradili dva mini terena,koji će služiti za mlađe kategorija. Najvažnije je da smo uradili podzemne prskalice. Teren će biti u idealnom stanju svakog dana. Građani ne treba da brinu, teren će i dalje biti otvoren za njih.

Zeleno beli danas startovali

Inđija je u prethodne četiri godine postala fudbalski lider u Sremu.

Cilj nam je bio da budemo lider u Sremu. To smo uspeli, i sva najbolja deca dolaze kod nas. Čast je kad Zvezda hoće vašeg igrača.  Mihajlov otac je bio legenda kluba. On je veoma talentovan dečko,i pre svega dobar dečko. Radimo na tome da omladince vratimo u Superligu. Imenovan je novi trener. Krenulo se sa odličnim rezultatima, ali je već pomenuta korona sprečila kraj sezone.

Odlukom FSS sezone će se igrati do 30. kola, a niko neće ispasti iz lige.

Glasali smo za to iz jednog prostor razloga. Za plej-of nema vremena. Bio bi to udarac za igrače. Njihovo zdravlje je najvažnije. Ovo su već pripreme za narednu sezonu. Superliga naredne sezone počinje krajem jula. Podržali smo proširenje. Od naredne godine se igra dvokružni sistem.

Ostanak u ligi, 1/4 Kupa, remi sa šampionom…

Istorijski rezultati. Prvi put nismo obezbedili opstanak, a sada smo uspeli. Smatram da smo igrama i ponašanjem to zaslužili još odavno. Ali šta da se radi, najvažnije je da sledeće godine najbolje timove Srbije gledamo na našem stadionu. Neke partije će ostati upisane zlatnim slovima u istoriju kluba kao npr. oba meča sa Zvezdom.

23. kolo: Inđija – Crvena zvezda 1:1

Klub sa železničke stanice ostvario je ono najvažnije, a što je zacrtano pre početka sezone.

Primarni cilj je ostvaren, a to je ostanak u Superligi. To je bio cilj svih ciljeva. Ono što nismo uspeli, a jeste izgradnja reflektora. Tu je birokratija problem. Blizu smo rešenja za to. Tražili smo dozvole, i nadam se da ćemo uskoro dobiti. Opština je obezbedila sredstva. Nadam se da ćemo jesen dočekati sa reflektorima na stadionu. Komplet smo renovirali domaću svlačionicu,kao i sudijsku.Naredna je gostujuća. Želimo svlačionice po evropskom standardu. Ciljevi za narednu sezonu da što pre obezbedimo ostanak, i da budemo između 8. i 12. mesta.  Po svemu prikazanom imamo šanse za to. Klub bi bio podignut na viši nivo. Imali bi svi više poštovanja prema nama.

Inđija je prepoznata na fudbalskoj mapi Srbije kao jedan od najorganizovanijih kluba, i pored najmanjeg budžeta.

Uprava je skrojena po meri.Imamo sistem rada koji svi poštuju. Nema iskakanja iz koloseka.Svako zna svoj deo posla.Disciplina je dala rezultat. To se vidi na terenu i oko njega. Ono što moram da kažem, jeste da su vrata ovog kluba otvorena za sve.Od  građana pa do nekadašnjih funkcionera i čelnika kluba. Od nekadašnjih čelnika opštine smo dobili telegrame čestitki nakon ulaska u Superligu.

Dragan Pilipović nov predsednik FK Inđija | Sport In

Na leto će u klubu biti održani novi izbori.

Usvojićeno novi četvorogodišnji plan. Cilj je da pokušamo da klub finansira sam sebe. Nadam se da ćemo u Lejama izgraditi veštački teren gde će stasavati novi klinci, od čijih transfera klub treba da živi-

(Visited 526 times, 1 visits today)