RAZGOVORI SA GRAĐANIMA Gak obišao sve mesne zajednice, predočeni mu problemi u selima i planovi za narednu godinu

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak  razgovarao je sa predstavnicima svih mesnih zajednica o planovima za iduću godinu kao i o infrastrukturnim projektima koji su realizovani u prethodnom periodu, prenosi portal Pazovaindjijavesti.

Ono što su svi istakli jeste veliko zadovoljstvo građana zbog realizacije najvećeg infrastrukturnog poduhvata-asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica.

Nekoliko krakova ulica koji su izostali propustom projektanata, biće asfaltirani nakon evidencije takvih slučajeva na celoj teritoriji opštine, tako da se u veoma kratkom periodu očekuje završetak i tog posla.

Kao prioriteti, odnosno veći infrastrukturni projekti koji će se realozovati u Ljukovu, navedena je izgradnja kapele na groblju, fiskulturna sala u okviru škole, proširenje Doma kulture i uvođenje grejanja i nastavak izgradnje pešačka staza u Ulici Nikole Tesle.

Ono što je predstavlja zanimljivost za Jarkovce jeste podatak da su kao jedno od najmanjih mesta dobili najviše asfaltiranih ulica u odnosu na broj stanovnika. Inače, Jarkovčane godinama muči je problem školskog objekta, tako da je dogovorena izgradnja novih prostorija za potrebe škole i predškolske ustanove.

Savet mesne zajednice Maradik istakao je izgradnju kapele na pravoslavnom groblju jer je to jedini prostor koji ima završen plan detaljene regulacije. Takođe, navedena je adaptacija stare julijanske škole za potrebe vrtića, a razgovarano je i o načinima sprečavanja daljeg stvaranja divlje deponije. Inače, za nekoliko nedelja počinju radovi na asfaltiranju Ulice Moše Pijade.

Razgovori sa čelnim ljudima ostalih mesnih zajednica inđijske opštine biće obavljeni ove nedelje, kako bi takođe rezimirali ono što je urađeno i utvrdili prioritete za 2020. godinu.

(Visited 409 times, 1 visits today)