PROŠIRENJE Farmina otvorila novu fabriku za proizvodnju konzervirane hrane za kućne ljubimce -uloženo 10 mil EUR

Farmina, kompanija specijalizovana za ishranu pasa i mačaka, otvorila je nedelju (13. maj 2018. godine) novu fabriku za proizvodnju hrane u konzervi za kućne ljubimce u Inđiji.

Nova fabrika nalazi se u prostoru nedaleko od postojećeg postrojenja za suvu (dry food) hranu, a investicija od oko 10 mil EUR, saopšteno je, uključuje proširenje postrojenja kompanije za proizvodnju suve hrane i izgradnju novog pogona za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u konzervi.

– Ovom investicijom Farmina ulazi u novi segment hrane za kućne ljubimce koji u mnogim zemljama čini više od 50% tržišnog udela. Celokupna proizvodnja razvijena je na ukupnoj površini od oko 50.000 kvadratnih metara i predstavlja integrisan sistem proizvodnje konzervirane i suve hrane – ističe se.

Kompanija Farmina distribuira svoje proizvode u više od 60 zemalja i ima sedam proizvodnih linija u svom asortimanu. Farmina Pet Foods deo Farmina Grupe, osnovana je 2006. godine u Srbiji i počela je proizvodnju suve hrane za kućne ljubimce 2010. godine.

Preuzeto sa: ekapija.com

(Visited 835 times, 1 visits today)