Predškolska ustanova “Boško Buha” započela “Školicu sporta”

sport za decu sportic

Od aprila meseca u Predškolskoj ustanovi “Boško Buha” u Inđiji zaživeo je novi projekat “Školice sporta”, koji obuhvata decu uzrasta od 4 do 6 godina. Cilj ovog projekta je da se deca predškolskog uzrasta aktivno uključe u sportske aktivnosti.

Predškolska ustanova “Boško Buha” nedavo je uvela novi specijalizovani oblik rada koji se primenjuje u ovoj Ustanovi od početka aprila meseca. Reč je o “Školici sporta” koja je prvo zaživela u objektu naseljenog mesta Maradik. Deca koju obuhvata ovaj specijalizovani program su uzrasta od 4 do 6 godina.

O aktivnom poboljšanju rada i proširenju objekta PU “Boško Buha” govorio je i predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, gostujući u emisiji “Tema” koja se emituje na programu Sremske televizije.

Proširenjem prostora PU “Boško Buha” predviđena je izgradnja oko 300 kvadratnih metara novog prostora, u kojem će biti smeštene dve mešovite i jedna jaslena grupa. Osim što se u Inđiji radi na proširenju objekta Predškolske ustanove, intezivno se radi i na uvođenju novih sadržaja za decu predškolskog uzrasta.

 

Preuzeto sa: sremska.tv

(Visited 154 times, 1 visits today)