POVRATAK NA SCENU Poznati inđijski metal sastav singlom najavljuje novi album

Novi singl benda Alitor

Posle duže pauze, ovaj metal sastav iz Inđije se vraća na domaću scenu. Frontmen benda Alitor, Marko Todorović, je putem društvenih mreža najavio objavljivanje novog singla i albuma. Kako saznajemo, prvi singl benda, pod nazivom “Consecration” biće objavljen 28. novembra na zvaničnom youtube kanalu benda u 20h.

foto: Milan Šurbatović

Ovim singlom sastav najavljuje drugi album koji simbolično nosi naziv “II” (Alitor) i koji će biti objavljen pod okriljem izdavačke kuće Take It Or Leave It Records (Beograd).

Sastav će do objavljivanja albuma pustiti u etar još čak 3 singla, a kompletno izdanje se očekuje početkom naredne godine.

foto: Milan Šurbatović

Važno je napomenuti da je ovaj album, kao i sva dosadašnja izdanja benda, realizovan u saradnji sa Lukom Matkovićem (Citadela Sound Production Studio) iz bendova Quasarborn i Bombarder. Alitor je ovaj album snimao tokom 2019. godine. Spot za pesmu “Consecration” je takođe realizovan u saradnji sa Lukom, koji je ovog puta bio zadužen za režiju i montažu, dok je osoba iza kamere bila Jovana Uzelac.

Da podsetimo, bend Alitor je do sada objavio nekoliko zvaničnih izdanja: “Embittered” (EP, samoizdanje 2012) i “Eternal Depression” (Full length, Witches Brew Records 2014). Album “II” (Alitor) će biti prvo zvanično izdanje benda još od 2016. i singla “Patterns of Redemption”.

Takođe, Alitor je u periodu od 2012. do 2016. godine zabeležio veliki broj klubskih i festivalskih nastupa, kao i nekolicinu evropskih turneja, deleći binu sa poznatim imenima svetskog metala, poput: Death DTA, Nuclear Assault, Obscura i mnogi drugi.

foto: Milan Šurbatović

Na predstojećem humanitarnom koncertu za Kostu, u Inđiji (29. novembar, Kulturni Centar) ovaj sastav će premijerno izvesti “Consecration” kao i druge nove pesme sa predstojećeg izdanja.

Bitno je da napomenemo da će na koncertu za Kostu nastupati još: Džajv, Stare Kuke i Harlekin. Cena karte za ovaj događaj iznosi simboličnih 150 rsd, dok će kutija za donacije biti postavljena u lokalu. Sav prihod od prodatih ulaznica odlazi u humanitarne svrhe, za lečenje Koste Petkovića koji boluje od leukemije.

(Visited 537 times, 1 visits today)