Potvrda MUP-a o kvalitetnoj putnoj signalizaciji i bezbednosti saobraćaja u Inđiji

Saobracajna-signalizacija indjija

Rešenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije utvrđeno je da opština Inđija ispunjava propisane uslove za obavljanje praktičnog ispita kandidata za vozače. To praktično znači da su saobraćajne signalizacije na putevima u opštini na visokom nivou i da doprinose ukupnoj bezbednosti svih učesnika saobraćaja.

Komisija imenovana od strane MUP-a razmatra činjenična stanja na terenu i na osnovu toga donosi zaključke o ispunjenosti uslova gradova i opština da li ispitna komisija može utvrditi da li kandidat za vozača ima potrebno znanje i veštinu za samostalno i bezbedno upravljanje vozilom.

– Prema rečima direktora Javnog preduzeća za upravljanje putevima i parkiralištima Zorana Milićevića, izdato rešenje je priznanje za dosadašnji rad ovog javnog preduzeća. „Nivo bezbednosti saobraćaja i stanje vertikalne i horizontalne signalizacije je zaista visok i po rečima Komisije ministarstva nalazimo daleko iznad ostalih opština u Sremu. Najviše pohvale od Ministarstva su dokaz kvalitetnog rada JP „Inđija put“ i podstrek za dalje angažovanje svih zaposlenih u ovom preduzeću da učinimo sve kako bi se saobraćaj i obuka novih vozača odvijala na najvišem nivou, istakao je Milićević.

Rešenje se izdaje na svakih 5 godina, koliko je dobila opština Inđija, a koliko je ono značajno pokazuje podatak da mnoge opštine u Sremu nisu dobile dozvolu ili su dobili na određeno vreme sa zadatkom da otklone sve nedostatke.

Preuzeto sa: sremskevesti.rs

(Visited 78 times, 1 visits today)