Ponovo radi sat, ponovo radi sat… (FOTO)

Radnici JKP “Komunalac” i JP “Inđija put” postavili du novi digitalni displej na satu u centru grada.  Novina je to što će ubuduće displej pokazivati i grb opštine Inđija.

Displej na satu ne radi već nekoliko meseci. Kada je bilo leto dešavalo se da pokazuje temperaturu minus 60 stepeni, dok je tokom decembra pokazivao +18. 

Dizajn novog sata predstavlja priču razvoja opštine Inđija. On je napravljen od tri materijala: kamena čelika i stakla. Svaki od njih predstavlja jedan od aspekata razvoja naše opštine.

Kamena osnova predstavlja rani razvoj Opštine, čvrst materijal predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj. Čelični deo koji se izdiže iz osnove predstavlja nešto što je postavljeno na čvrstim osloncima – budući razvoj, a staklena obloga predstavlja završni aspekat razvoja naše opštine. Staklo je dvostrukog karaktera.

U jednim intervalima dana prikazuje samo svoju krhku spoljašnost, dok u drugim prikazuje svoju čvrstu strukturu koja stoji na još čvršćoj osnovi poput Opštine čiji simbol ovaj sat predstavlja.

Sat je svečano otkriven u martu 2012. godine.(Visited 300 times, 1 visits today)