Ponos Inđije i cele Srbije, Miroslav Raduljica

raduljica miroslav indjija vesti ritam indjije

Srbija je već uveliko poznata kao zemlja koja je postigla fantastične rezultate u košarki, a jedan od definitivno najboljih košarkaša dolazi upravo iz Inđije. Pogađajte – reč je o Miroslavu Raduljici.

Inače, čuveni srpski sportista je rođen u Inđiji, ali vodi poreklo iz sela Pribeljci u Republici Srpskoj. Smatra se da je svoju najbolju partiju u dresu Partizana imao u pobedi nad ekipom Heliosa kada je postigao 31 poen i imao 8 skokova, zabeleživši indeks korisnosti od čak 47.

Majstor u svom sportu, čuveni “džin sa bradom”

O njegovoj karijeri bi se moglo mnogo pisati, ali neka od neizostavnih mesta gde je igrao su svakako FMP Železnik, Borac iz Čačka, Efes Pilsen, Alba, Partizan, Milvoki baks, Panatinaikos…

Ono što svakako pored njegovog uspeha i visokih ambicija u sportu treba napomenuti, to je da je Raduljica učesnik brojnih humanitarnih inicijativa i organizacija. Jedna od poslednjih akcija u kojoj je učestvovao bila je i oganizacija za pomoć devojci Adrijani Jovanović koja je obolela od sarkoma na rebru.

U vezi sa njegovim mestom rođenja – Inđija je bila glavno mesto okupljanja ljubitelja košarke iz ovog dela Srbije. Povodom toga, Miroslav Raduljica je nedavno otvorio i renovirani teren za košarku koji od sada nosi njegovo ime. Tada je prvi centar reprezentacije naše zemlje i vicešampion sveta s velikim oduševljenjem dočekan u svom mestu. Njegovi sugrađani su napravili sjajnu atmosferu, ponosni na novi teren i na svog predstavnika u dresu Orlova.

Inače, pored toga što je sjajan košarkaš, Raduljica je ljubitelj motora, istorije, književnosti i dobre muzike. Zna čak 4 jezika: engleski, turski, nemački i ruski. Čuven je po tetovažama koje krase njegovo telo. Kako je rekao za sebe, nije se navikao na ovoliku novostečenu slavu i ne voli “slikanja i cimanja”. Za sebe kaže da je jedan od onih koji vrlo lako sklapa prijateljstva čim sa drugom osobom “pronađe žicu”.

Preuzeto sa: srbijadanas.com

(Visited 265 times, 1 visits today)