POMOĆ NAJSTARIJIMA Opština počela sa podelom paketaa, evo kojim redosledom će se i kome deliti

Opština Inđija počela je sa podelom paketa   najstarijim sugrađanima čije penzije su manje od 30 hiljada. Pored nekoliko volontera, u akciji je učestvovao i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

On je istakao da je Inđija napravila jedan od najsadržajnijih paketa, i da su penzioneri dobili sve neophodne namirnice.

Paket sadrži brašno, šećer, ulje, testetnine, prašak, kafu, nekoliko različitih vrsti konzervi. Cena jednog iznosi oko 2500 dinara.

Sve ovo je sa jednim ciljem, da ih zadržimo u kući ne bi li spasili i njih i ostale. Krenuli smo od Ljukova i Jarkovaca. Ide se dan po dan. Prvo ćemo pakete uručivati penzionerima koji imaju najmanje penzije jer je njiima najpotrebnije. Nije isto kad neko ima penziju od 7 hiljada i penziju od 29 hiljada.  Nema potrebe za panikom. Nakon naših najstarijih, pakete će dobiti i socijalno ugroženi. Ima i onih kojima je potrebno, a koji se ne vode ni u jednoj kategoriji“, kaže Gak.

Među prijavljenim volonterima u Ljukovi nalazi se zamenica predsedniak MZ Jelena Miličević.  Ona je istakla da se Ljukovčani pridržavaju mere, i predsedniku opštine ukazala na problem nepostojanja apoteke u tom naselju.

(Visited 4,193 times, 1 visits today)